Prima scoala VERDE din Romania

Prima scoala VERDE din Romania

0 55

ECO este cuvantul la moda de la inceputul acestui secol. Alimente eco, combustibil eco, haine eco, materiale de constructii eco si lista ar putea ontinua la nesfarsit. Dar pentru ca aceasta miscare sa prinda cat mai bine trebuie schimbate mentalitati. Asa s-au gandit si membrii de vaza ai Comisiei Europene cand sprijinit un proiect care se implementeaza in mai multe tari ale UE, Romania aflandu-se printre ele.
Este vorba despre proiectul „Eco-scoala“,un program interntional care se desfasoara cu ajutorul UNESCO si care a avut ca punct de plecare ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu. Mai mult, prin acest proiect se doreste ca cei mici sa incerce sa-si converteasca si parintii la un astfel de stil de viata. In tara noastra, proiectul a prins foarte bine, scoala Generala „Constantin Brancusi“ din Cluj fiind deja premiata cu „Steagul Verde“ in cadrul programului sprijinit de Comisia Europeana. Aproximativ cinci sute de copii ai scolii clujene au participat la zeci de actiuni de ecologizare timp de doi ani pentru ca scoala lor sa devina eco. Studiul in clasa si actiunile desfasurate in cadrul scolii si al comunitatii au facut ca scoala din Cluj sa devina recunoscuta la nivel international.
„Programul consta in schimbarea conduitei elevilor fata de mediul inconjurator. Am avut aproximativ 20 de actiuni pe an, printre care se numara selectarea materialelor, construirea unor casute pentru pasari, curatarea spatiilor verzi sau confectionarea materialelor didactice din elemente reciclabile“, ne-a spus Diana Cristean, directorul adjunct al institutiei si coordonatorul proiectului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.