Prima repriza a finalei

Prima repriza a finalei

0 52

Astazi va avea loc, dupa cum s-a mai anuntat, prima repriza a finalei pentru fotoliul de la Cotroceni intre Mircea Geoana si Traian Basescu. A doua si ultima repriza, probabil si de dorit pentru Basescu, se va desfasura de-a lungul zilei de 6 decembrie, adica duminica, in fata urnelor sip e baza buletinelor de vot.
Reprezentantii televiziunilor, impreuna cu staff-urile de campanie si Institutul pentru Politici Publice, au pus la punct ultimele detalii tehnice al dezbaterii. Dezbaterea va dura aproximativ doua ore si jumatate si va include, fata de cea din turul I, un moment surpriza pentru cei doi invitati.
Confruntatea dintre candidatul sustinut de PD-L, Traian Basescu, si candidatul PSD, Mircea Geoana, va incepe la ora 19,00 si se va desfasura la Palatul Parlamentului. Moderatorul va fi tot jurnalistul Robert Turcescu.
Formatul dezbaterii va fi, in principiu, asemanator cu cel de la dezbaterea din turul I. Deschiderea va fi facuta printr-o serie de intrebari adresate candidatilor, in acelasi format, urmata apoi de o runda de discutii pe noua teme importante.
La fel ca si in prima dezbatere organizata de IPP, Robert Turcescu va adresa celor doi invitati intrebarea moderatorului. Diferenta fata de dezbaterea din turul I va fi un moment surpriza, moment care nu va fi dezvaluit decat atunci.
Detaliile referitoare la numarul de sustinatori si la prezenta reprezentantilor mass-media au fost, de asemenea, dezbatute astazi. Astfel, s-a stabilit ca fiecare candidat sa aiba dreptul la 40 de sustinatori prezenti in platou, iar jurnalistii care vor participa la dezbatere vor trebui sa obtina o acreditare din partea IPP, organizatorul acestei dezbateri, pana azi la ora 12,00.
Din cate se vede si cum este si normal, iata ca se parcurge si ultima suta in aceasta afurisita competitie, fara precedent postrevolutionar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.