Prima proba la BAC

Prima proba la BAC

0 81

Aproximativ 190.000 de elevi din tara sustin in aceste zile Bacalaureatul. Luni si marti se desfasoara primele probe ale examenului, la limba si literatura romana, proba orala.


Candidatii extrag un singur bilet, avand insa dreptul la un al doilea, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Potrivit Ministerului Educatiei, subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite rezolvarea integrala in cel mult 10-15 minute. Un candidat este declarat „promovat” daca a obtinut cel putin nota finala 5 la proba respectiva. Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obtinut o nota sub cinci sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat „respins”, respectiv „neprezentat” la examenul de bacalaureat si nu mai participa la probele urmatoare.


Prima proba scrisa va fi tot la limba si literatura romana si va avea loc vineri, 29 iunie.


Pentru sesiunea iunie-iulie 2007 a acestui examen s-au inscris 191.000 de elevi, repartizati in 571 centre de examen. Lucrarile candidatilor la probele scrise vor fi evaluate in 151 de centre regionale. Probele orale vor continua in zilele de 26 si 27 iunie cu limba si literatura materna, respectiv 27 iunie si 28 iunie – limba si literatura moderna.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.