Prima proba a tezelor unice

Prima proba a tezelor unice

0 93

Aproximativ 24.000 de elevi ai claselor a VII-a si a VIII-a, apartinand minoritatilor maghiara, sarba, germana, slovaca si ucraineana, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, au sustinut in ultima zi a lunii noiembrie teza cu subiect unic la limba si literatura materna. Pentru aceasta proba, in dimineata zilei de 30 noiembrie, a fost extrasa in prezenta Comisiei Nationale de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, varianta cu numarul 10 (din 10 posibile).


Elevii au avut la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele si au fost supravegheati in timpul examenului de catre doi profesori, de alta specializare decat cea la care s-a sustinut teza.


Tezele unice, sustinute de 433.000 de elevi, vor inlocui de anul acesta testele nationale ca modalitate de admitere la liceu pentru anul scolar 2008/2009.


In data de 5 decembrie va avea loc teza unica la matematica, iar in 11 decembrie – cea la istorie sau geografie, la alegere, sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a.


Ultima teza cu subiect unic, cea la limba si literatura romana, va avea loc pe 14 decembrie.


Contestatiile vor putea fi depuse in 11 ianuarie 2008.


Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremele unice de evaluare si notare vor fi postate pe site-ul http://examene.edu.ro, dupa desfasurarea tezelor cu subiect unic. Activitatea de evaluare va dura cel mult 3 zile.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.