Prima pensie privata la Brasov

Prima pensie privata la Brasov

0 185

Lucrand in conditii speciale in cadrul unei exploatari de uraniu, un brasovean de 37 de ani s-a imbolnavit si a fost obligat sa se pensioneze de boala, un lucru neplacut la varsta lui.
Pana sa se pensioneze, el a contribuit la vestitul si controversatul fond de pensii private obligatorii – am respins intotdeauna obligativitatea de a manca doua felii de paine taiate cum vrea altul in locul uneia singure, dar taiate de mine – opt luni. Este vorba de pilonul doi al acestor pensii private – neinspirati in denumiri sunt guvernantii nostri. Auzi, pilon, de parca ar fi vorba de un pod peste Atlantic!
Ca urmare a pensionarii si a deciziei Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, omul primeste acuma integral contributia la fond si, in plus, o parte din profitul obtinut de fondul de pensii private. Este vorba de 50 de euro, restul de pana la 64, cat a cotizat respectivul, au fost comisioanele celor care au pastrat panii.
Si uite cum Brasovul se evidentiaza si el o data cu ceva, inaintea altor mari orase din tara! Se intelege ca la obtinerea aceastei medalii de aur, scumpele noastre autoritati locale nu au contribuit cu nimic. Sa vedem daca vor avea tupeul sa-si faca stindard din necazul unui om care, la varsta deplinei puteri de munca, a renuntat la aceasta din motive independente de el, prin imbolnavire intr-o meserie care nu a crutat nici pe altii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.