Prima medalie de aur pentru delegația României, la Jocurile Olimpice; panoplia cu...

Prima medalie de aur pentru delegația României, la Jocurile Olimpice; panoplia cu medalii a fost întregită cu un ,,argint”

0 57

România a cucerit prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, miercuri, la canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş.

Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, la Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic.

Cele două românce, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021).

Medaliile de argint au fost câştigate de Noua Zeelandă, iar bronzul a revenit olandezelor Roos de Jong şi Lisa Scheenaard.

Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.

Medalii de argint a obținut, la patru rame masculin, echipajul Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari. La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian Enache s-au clasat pe locul al treilea în Finala B (6:16.86), încheind pe locul nouă în clasamentul general.

Pe locul 9 au încheiat şi fetele de la patru rame, Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, după ce s-au clasat pe locul al treilea în Finala B (6:35.12).

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.