Prima interventie romaneasca in Parlamentul European

Prima interventie romaneasca in Parlamentul European

0 227

Cu ocazia dezbaterilor pe tema programului Presedintiei Germane a Uniunii Europene, prezentat de cancelarul Angela Merkel, a avut loc prima interventie a unui europarlamentar roman in Parlamentul European.


Dupa cum anunta Biroul de Presa al PE, Marian-Jean Marinescu membru al grupului parlamentar popular european, a fost primul parlamentar roman care a luat cuvantul in plenul Parlamentului European. El a multumit cu aceasta ocazie, institutiilor europene pentru sprijinul acordat Romaniei in drumul sau catre Uniunea Europeana.


Marinescu a apreciat includerea, in programul presedintiei Germane, a unor prioritati ce vor determina accelerarea integrarii noilor State Membre si a precizat ca „Programul de asistenta practica in utilizarea fondurilor structurale pentru cercetare si dezvoltare vine in intampinarea dorintei Romaniei de a utiliza eficient aceste fonduri, pentru un proces cat mai rapid de integrare”. Referindu-se la Politica Europeana de Vecinatate, Marinescu a subliniat ca „Romania doreste sa se implice in proiectele care se vor derula in Balcanii de Vest si in zona Marii Negre”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.