Prima interventie Becali in Parlamentul European

Prima interventie Becali in Parlamentul European

0 197

Este vorba de un amendament prin care Gigi Becali propune mai mult lapte in scoli.
Astfel, europarlamentarul George Becali a formulat primul amendament la Bugetul comunitar pe anul 2010, prin care propune cresterea cu 50% a sumelor alocate pentru programul „Laptele in scoli”.
„Am discutat saptamana aceasta in Comisia de agricultura, printre alte subiecte, despre criza de pe piata europeana a laptelui. Centrul Bruxelles-ului era blocat complet, miercuri, de catre fermierii europeni cu tractoare si utilaje agricole. Am inteles ca nu este primul protest de amploare. Fermierii se plang de prabusirea pretului si acuza lipsa unui sprijin concret din partea Comisiei Europene”, a declarat eurodeputatul.
Propunerea concreta pe care a facut-o Becali se refera la suplimentarea fondurilor pentru programul “Laptele in scoli”, motivand ca astfel copiii europeni vor fi ajutati sa creasca sanatos.
“Am propus in bugetul pe 2010 ca sumele alocate pentru programul ‘Laptele in scoli’ din statele membre sa creasca cu 50%. Concret, Comisia avea alocate 69 milioane de euro, iar suma majorata ar urma sa fie 103,5 milioane de euro. Cred ca putem ajuta copiii europeni sa creasca sanatosi si putem raspunde asteptarilor fermierilor doar prin asemenea masuri”, a motivat Becali amendamentul.
Europarlamentarul este increzator in obtinerea sprijinului din partea colegilor, mai ales in conditiile in care, dupa opinia acestuia, iesirea din criza se face prin ajutoare concrete.
“Sper ca, in septembrie 2009, cand votam in Comisia pentru agricultura (AGRI) bugetul comunitar pe 2010, sa obtin suficient sprijin pentru acest amendament. Iesirea din criza presupune actiune si sprijin financiar, iar producatorii locali de lapte din Romania si din celelalte state membre asteapta ajutoare concrete”, a declarat Gigi Becali, conform comunicatului remis de biroul teritorial al eurodeputatului.
Si uite ca Gigi Becali incepe in forta, caci nu si-a negat niciodata originea, nu-si neaga afacerile, cunostintrele dobandite in privinta agriculturii si afacerilor facandu-l, de ce nu, util, atat propriei tari, cat si comunitatii europene. Nu cred ca Parlamentul European are in componenta prea multi fosti oieri care au reusit in afaceri imobiliare. Iar europarlamentarul Becali poate fi o reusita imbinare intre teorie si practica, pentru ca, in multe domenii, practica ne omoara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.