Prima conferinta duhovniceasca la Brasov

Prima conferinta duhovniceasca la Brasov

0 349

La Brasov, in data de 14 mai, IPS Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului, a organizat la Catedrala „Sfantul Nicolae” din Scheii Brasovului, prima conferinta duhovniceasca la care au participat preotii care slujesc in majoritatea bisericilor din judetul Brasov si stareti din manastiri. Tema conferintei a avut ca obiect principal „Familia crestina”, care se afla in mare pericol, si s-a vorbit despre importanta aducerii pe lume a copiilor sanatosi, despre psihologia de a creste copiii, despre situatia varstnicilor si despre proiectele pe care urmeaza sa le desfasoare preotii in randul comunitatii.


?


Familia crestina


Deoarece in zilele noastre familia crestina se afla in mare pericol, IPS Dr. Laurentiu Streza a vorbit preotilor despre importanta pe care acestia o au in relatia cu credinciosii care vin si cer sfaturi, la biserica. Deoarece exista foarte multe divorturi s-au facut recomandari in ceea ce priveste educatia cuplurilor in cadrul casatoriei si sentimentul de vinovatie pe care atat barbatul, cat si femeia il incearca dupa divort.


„Asa-zisa «casatorie de proba» de lunga durata trebuie curmata, iar preotii trebuie sa aiba intotdeauna raspunsuri. Fiecare crestin trebuie sa aiba o relatie buna cu Dumnezeu, iar femeia si barbatul sa convietuiasca in relatii bune, de pace, de intelegere si in iubire, pentru ca invaluirea de a fi impreuna naste o alta dimensiune si intelegere. Copilului trebuie sa i se acorde mare atentie, trebuie sa i se faca educatie si trebuie adus la biserica, unde poate gasi mangaiere si ocrotire. Parintii trebuie sa gaseasca timp pentru copii si tineri”, a spus IPS Laurentiu Streza.


?


Teama de moarte


Multi varstnici au teama de moarte si apropierea de ea ii sperie. „De aceea, persoanelor in varsta si celor bolnave trebuie sa li se acorde mai mare atentie si sa li se explice ca «moartea inseamna trecere». Moartea si invierea sunt doua teme pentru cei aflati in suferinta. Varstnicii au nevoie de o vorba buna, de preocupare fata de ei, de intelegere si rabdare si sa li se arate ca nu sunt singuri. Pentru multi prezenta preotului este binevenita”, a mai adaugat Mitropolitul Ardealului.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.