„Prima Casa” s-a dus de rapa in Poiana Brasov!

„Prima Casa” s-a dus de rapa in Poiana Brasov!

0 112

Nu e vorba de programul guvernamental ci de unul din echipajele inscrise anul acesta la Cursa Trasnitilor organizata pe partia Bradul. Spectatorii au asistat o nastere in direct la Spitalul SRL, o alta sanie trasnita, si au aplaudat-o frenetic pe Broscuta Dilie. Cu banii stransi din taxa de participare, cea mai buna clasa de gimnaziu din Brasov va petrece la vara o luna intr-o tabara din Germania.
24 de sanii, care mai de care mai trasnite, s-au intrecut sambata dupa-amiaza pe partia Bradul din Poiana Brasov. Si in acest an, concuretii s-au dovedit foarte inventivi cand a venit vorba sa-si boteze saniile cu care au coborat pe partie: echipajele s-au numit „Prima Casa”, Spitalul SRL sau Broscuta Dilie, dar la fel de impresionante au fost si alte mijloace de locomotie precum Trabantul cu care a coborat echipajul Star Wars sau cosciugul garnisit c ape pentru o inmormantare adevarata, folosit pe post de sanie de Familia Adams.
Ca in fiecare an, competitia propriu-zisa a fost precedata de coborarea cu torte aprinse a monitorilor de schi, dupa care toti concurentii si-au dat frau liber imaginatiei si saniilor pe care le-au pregatit.
Cel mai apreciat vehicul din competitie a fost „Prima Casa”. O locuinta complet utilata a fost asezata pe o platforma de lemn, unde au incaput un aragaz, un frigider, un televizor, un vas de toaleta, un aspirator si o masa. Fericitii beneficiari ai programului au instalat si un sistem de alarma, pentru a proteja investitia de hoti. Unul dintre cei trei concurenti avea agatat de gat un ceas desteptator, ca sa-i reaminteasca sa-si plateasca ratele la banca.
Spectatorii i-au reintalnit pe castigatorii de anul trecut ai editiei, o trupa de monitori de schi deghizati in mire, mireasa, nasi si petrecareti pentru a lansa la vale Nunta pe partie. Anul acesta a fost o continuare a gaselnitei din 2009. Aceiasi participanti au injghebat SC Spitalul SRL unde mireasa de anul trecut a adus pe lume in timpul coborarii – asistata de sot, medic si nas – un monitor de schi maruntel cu pampersii trasi peste costumul de schi. De aplauze frenetice s-a bucurat si „Broascuta dilie” – o aratare verde din placi aglomerate de lemn, construita de cei de la Kronospan, sau„Senso-girato-mania” – o platforma cu masinute si multe sensuri giratorii, specifice peisajului rutier brasovean.
Banii stransi din taxele de participare la cursa vor asigura o tabara de vara in Germania pentru clasa de elevi de gimnaziu brasoveni cu cele mai bune rezultate in acest an scolar.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.