PRIMA CASA are cele mai multe oferte in Brasov

PRIMA CASA are cele mai multe oferte in Brasov

0 87

Programul „Prima Casa” a facut mare tam-tam in randul tinerilor care spera sa-si intemeieze o familie si sa-si cumpere o locuinta.
Conform ultimelor modificari ale programului facute de guvernul Boc, statul garanteaza pana la 75 000 de euro pentru constructiile in asociere, 70.000 euro pentru locuintele noi achizitionate individual si 60.000 euro pentru cele vechi. Cu acest plafon de garantii extins, tinerii pot incepe deja sa/si caute o locuinta,
Judetul cu cele mai multe oferte imobiliare ce se claseaza sub 60 000 de euro este Brasovul, cu 346 de proprietati, urmati de constanteni, cu 290 de imobile si de argeseni, cu 263 de locuinte, potrivit unei analize realizate de portalul de anunturi imobiliare La coada clasamentului, judetele in care au fost scoase la vanzare cele mai putine locuinte de „Prima Casa“ sunt Alba – 22, Harghita – 22 si Satu-Mare – 13.
La nivelul Bucurestiului, analiza a fost extinsa asupra sectoarelor si a rezultat ca in Sectorul 1 au fost anuntate spre vanzare 89 de imobile, dintre care cel mai ieftin are un pret de 15.000 de euro – o garsoniera in Giulesti de 32 mp, an de constructie 2009.
Pretul mediu cerut pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti a ajuns la finalul primei saptamani din februarie la 1.461 euro/mp de suprafata utila, in scadere cu 27,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unei analize a imobiliare.ro.
Cu toate acestea, cumpararea de locuinte nu va fi stimulata prin adoptarea acestei masuri de extindere a plafonului de garantii. Ridicarea plafonului la 70.000-75.000 euro nu va incuraja relansarea pietei imobiliare. Nici clientii nu vor avea prea mult de castigat datorita faptului ca dezvoltatorii vor fi tentati sa ridice preturile actuale.
Sa speram ca prin cresterea ofertei si scaderea cererii, pretul apartamentelor va scadea astfel incat acesta sa devina echilibrat si sa se adapteze nevoilor reale ale pietei si sa nu mai existe preturi umflate artificial.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.