Prezidentialele pe 22 noiembrie

Prezidentialele pe 22 noiembrie

0 60

Coalitia a stabilit aceasta data in urma sedintei de ieri, iar Vasile Blaga a fost cel care a anuntat fericirea.
Astfel, primul tur de scrutin al acestor alegeri prezidentiale se va desfasura pe 22 noiembrie, urmand ca al doilea tur sa aiba loc doua saptamani mai tarziu, pe 6 decembrie, adica taman de sfantul Nicolae, asa ca oamenii precis se vor inghesui pe la urne.

Decizia a fost luata in sedinta de ieri a coalitiei de guvernare.
Conform actualei legi privind alegerile prezidentiale, aspirantii la cea mai inalta functie in stat trebuie sa-si depuna candidaturile la Biroul Electoral Central cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de data alegerilor. Dupa ce se incheie depunerea candidaturilor, adica pe 23 octombrie, in urmatoarele zece zile se depun si se solutioneaza in regim de urgenta toate contestatiile.
Campania electorala, care incepe pe 23 octombrie si dureaza 30 de zile, se incheie, dupa cum este stiut de la celelalte alegeri postdecembriste, cu 24 de ore inainte de ziua votului. Cu cel putin trei zile inainte de scrutin trebuiesc tiparite buletinele de vot si transportate, in cea mai mare siguranta (teoretic) la birourile electorale si la circumscriptii.
Turul al doilea pica pe 6 decembrie. Campania electorala pentru turul al doilea incepe din ziua in care Curtea Constitutionala anunta numele primilor doi clasaþi.
Dupa cum decurg procedurile prevazute de lege, putem spera ca pana la Craciun presedintele ales sa depuna juramantul si sa-si ia functia in primire, iar asternuturile la Cotroceni sa fie schimbate.
Initial a fost luata in calcul si s-a discutat si despre data de 29 noiembrie pentru primul tur, cu turul al doilea pe 13 decembrie, insa aceasta varianta insemna ca alegerile sa se desfasoare prea aproape de Craciun, dupa cum sustineau democrat-liberalii, care s-au gandit sa-l fereasca pe domnul Traian Basescu sa-i stea sarmalele in gat, el nefiind inca obisnuit cu schimbarea in cazul acestei variante.
Decizia luata ieri va fi oficializata prin Hotarare de Guvern, in baza unei OUG pentru modificarea alegerilor.

Asa ca, fratilor, care vreti sa candidati mai aveti timp sa va inscrieti si sa adunati semnaturile necesare, ca doar nu sunteti mai fraieri decat candidatii care s-au anuntat pana acuma. Singura deosebire este ca sunteti mult mai saraci pentru ca v-a pus naiba sa fiti cinstiti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.