Prezenta romanesca la Festivalul de film Emir Kusturica

Prezenta romanesca la Festivalul de film Emir Kusturica

0 73

Cunoscutul cineast sarb, Emir Kusturica, da o noua dovada de originalitate prin organizarea primei editi a festivalului Kustendorf, avand ca scop promovarea productiilor de scoala si a noii generatii de cineasti.


La festival vor fi prezenti studenti ai scolilor de film din Cehia, Grecia, Italia, Romania, Polonia, Rusia, SUA, Cuba, Spania, Franta, Marea Britanie si Serbia. Originalitea festivalului, care se va desfasura?in perioada 14 – 21 ianuarie, in statiunea montana Mokra Gora, este data de locul de desfasurare: o cabana din satul de lemn Drvengrad, pe care regizorul l-a construit la 200 km de Belgrad pentru filmul sau „Viata este un miracol”.


Kusturica a spus ca scopul festivalului este „calitatea”, nu „cantitatea”, si a promis ca „nu va fi un festival pentru mase, ci o manifestare lipsita de productia de masa”.
??????????? In cadrul acestei prime editii vor rula si filmele romanesti „4 luni, 3 saptamani si 2 zile ” al lui Cristian Mungiu si „A fost sau n-a fost?” al lui Corneliu Porumboiu, filme foarte apreciate de catre Kusturica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.