Prezenta romaneasca la Festivalul European al Dialogului Intercultural

Prezenta romaneasca la Festivalul European al Dialogului Intercultural

0 89

Regizorul Radu Mihaileanu a participat cu pelicula sa „Traieste!” la Festivalul European al Dialogului Intercultural, festival care s-a desfasurat in acest week-end la Bruxelles.
Festivalul a fost organizat de Comisia Europeana in colaborare cu Flagey Arts Centre din Bruxelles si a avut ca obiectiv celebrarea diversitatii impreuna cu ambasadorii Anului European al Dialogului Intercultural. Comisarul european pentru educatie, cultura si tineret, Jan Figel, a fost gazda evenimentului la care au participat ambasadorii Anului European al Dialogului Intercultural, printre care se numara si Radu Mihaileanu.
La eveniment au mai aprticipat regizorul de film si televiziune Agnieszka Hollan, dirijorul Jack Martin H?ndler, ziaristul, autorul, istoricul si activistul politic Adam Michnik, pianistul Fazil Say si cantareata de muzica pop Marija Serifovic. Festivalul European al Dialogului Intercultural a inclus o serie de concerte, seminarii, vizionari de filme si dezbateri.
In cadrul evenimentului au rulat pelicule prezentate de catre Arhiva Regala de Filme a Belgiei, cu introduceri din partea ambasadorilor Anului Dialogului Cultural European. In program au fost incluse filme precum „Copying Beethoven/ Imitandu-l pe Beethoven”, proiectat in prezenta regizorului Agnieszka Holland, „Tous les matins du monde/ Toate diminetile lumii” de Alain Corneau – in prezenta lui Jordi Savall – si „Va, vis et deviens/ Traieste!” – in prezenta regizorului Radu Mihaileanu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.