Preturile productiei industriale in crestere !

Preturile productiei industriale in crestere !

0 89

Preturile productiei industriale in crestere !
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 1% comparativ cu luna precedenta si o crestere cu 20,1% fata de luna corespunzatoare din anul 2007, potrivit Institutului National de Statistica.
In ceea ce priveste pretul productiei industriale in august, comparativ cu luna iulie, pe sectoare de activitate, preturile produselor la energie electrica si termica, gaze si apa si cele din industria prelucratoare au inregistrat o crestere cu 4,8 la suta, respectiv 0,9%, iar cele din industria extractiva o scadere cu 2,6%.
Pe marile grupe industriale cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare (1,4%) si industria energetica (1,1%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital (0,8 la suta), industria bunurilor de uz curent (0,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (0,1%).
Comparativ cu luna august a anului trecut, preturile productiei industriale au inregistrat in august o crestere pe total (piata interna si piata externa) cu 20,1% fata de luna corespunzatoare din anul 2007.
Cel mai dinamic sector a fost industria prelucratoare (22,4%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se observa la industria extractiva (12,4%) si energie electrica si termica, gaze si apa (10,5%).
Pe marile grupe industriale cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele industriei energetice (23,7%) si industriei bunurilor intermediare (23,1% de preturi sub nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor de uz curent (15,7 la suta), industria bunurilor de capital (12,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (10%).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.