Preturile apartamentelor din capitala in cadere libera

Preturile apartamentelor din capitala in cadere libera

0 56

Efectele cutremurului ce a lovit piata imobiliara din Anglia si, in general, din vestul Europei incep sa se resimta si la noi in tara.
Iata ca o prima consecinta isi face deja aparitia si in economia romaneasca: pretul apartamentelor vechi din Bucuresti incep sa intre pe o panta descendenta.
Astfel, confrom site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro, citat de Mediafax, locuintele vechi s-au ieftinit in medie cu 12% in al doilea trimestru, fata de primele trei luni ale anului, cea mai mare scadere a preturilor, de 13%, fiind inregistrata la locuintele cu doua camere.
„Pretul mediu al unui apartament vechi in Bucuresti a atins valoarea de 119.000 de euro in al doilea trimestru al anului 2008, inregistrand o scadere de 12% comparativ cu primul trimestru al aceluiasi an”, se arata intr-un comunicat al MagazinulDecase.ro.
Garsonierele si apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cel mai putin, cu 10%. Astfel, pretul mediu al unei garsoniere a scazut de la 86.500 de euro la 78.160 de euro, iar cel al unui apartament cu trei camere de la 177.000 de euro la 159.800 de euro.
In ceea ce priveste evolutia ofertei de locuinte vechi in Bucuresti in aceeasi perioada, analiza realizata de MagazinulDeCase.ro arata o scadere de 34% a numarului de apartamente scoase la vanzare in al doilea trimestru al anului 2008 comparativ cu primul trimestru, ajungand la 9.600 unitati.
Oferta apartamentelor cu trei camere scoase la vanzare a inregistrat cea mai accentuata scadere, de 36% la 2.900 de unitati, in timp ce numarul locuintelor cu doua camere scoase la vanzare s-a redus cu 35%, ajungand la 4.200 de unitati. In cazul garsonierelor diminuarea ofertei a fost de 30%, la 2.440 locuinte.
MagazinulDeCase a fost lansat la sfarsitul anului 2006 si este un serviciu online de promovare a ofertelor de vanzare a locuintelor.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.