Preturile apartamentelor au scazut la Brasov

Preturile apartamentelor au scazut la Brasov

0 80
Preturile apartamentelor din Brasov au inregistrat cea mai puternica scadere din tara in luna august, de circa 2,2% potrivit datelor portalului imobiliare.ro. Asta dupa ce, cu o luna in urma era singurul oras din tara unde preturile au crescut, in loc sa scada, asa cum se intimpla in celelate orase.
In august situatia s-a schimbat: pretul mediu al apartamentelor din marile orase a continuat sa scada atingind un nou minim istoric al ultimilor patru ani, cele mai accentuate reduceri fiind inregistrate in Brasov, in timp ce in Capitala s-a observat o usoara crestere.
Astfel, pretul mediu la nivel national a ajuns in luna august la 967 euro/mp util, cu 0,8 % mai mic decit in cel inregistrat in iulie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este mai ampla, respectiv de 6,2%, tendinta fiind una de accentuare a acestei diferente.Totusi, in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca preturile nu au scazut in luna august.
Panta descendenta a fost insa puternic resimtita in orase precum Brasov, Constanta sau Ploiesti.
Asistam, pentru a doua luna consecutiv, la atingerea unui nou prag minim al indicelui preturilor apartamentelor calculat la nivel national. Pe anumite categorii de apartamente, cum ar fi unitatile vechi cu trei camere din Brasov, inregistram scaderi de peste 4%, comparabile cu cele de la inceputul crizei. In acelasi timp, in Constanta de exemplu, indicele imobiliare.ro a inregistrat un nivel minim record atit pe segmentul nou, cit si pe cel vechi", se arata intr-un comunicat semnat de Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.