Preturile apartamentelor au atins noi minime

Preturile apartamentelor au atins noi minime

0 110

Piata imobiliara nu putea fi nici ea ocolita de criza financiara care ameninta buzunarele fiecaruia dintre noi. Daca piata financiara stagneaza de cateva luni bune, se pare ca preturile imobilelor au scazut incet, dar sigur, apropiindu-se de nivelul anului trecut si este de asteptat ca procesul de scadere sa continue, potrivit unui raport al firmei de monitorizare imobiliara anunturiparticulari.ro.
De la inceputul anului, preturile imobilelor au scazut direct proportional cu cresterile din 2006 – 2007.
Criteriul dominant al variatiei preturilor ramâne insa locatia imobilului, urmata de dotarile si imbunatatirile aferente. O garsoniera confort I a atins pragul de 60.000 de euro in zone considerate bune din Bucuresti.
Scaderi semnificative ale preturilor sunt inregistrate si in cazul apartamentelor cu 2, 3 sau 4 camere. Potrivit monitorizarii anunturiparticulari.ro, cu 80.000 euro se poate achizitiona un apartament bun de 2 camere, cu 90.000 euro unul de 3 camere, iar apartamentele cu 4 camere din cartiere precum Rahova si Berceni sunt evaluate la 110.000 euro.
În luna octombrie a acestui an, numarul imobilelor scoase la vânzare de catre proprietari continua trendul ascendent.
În luna octombrie 2008, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a fost sub 68.000 euro, la 2 camere aproape 106.000 euro, iar pentru 3 si 4 camere pretul mediu a fost de 146.000 respectiv 200.000 euro. “În perioada urmatoare, odata cu intrarea pe piata a apartamentelor noi, ne putem astepta la o corectie dura a preturilor imobilelor”, se arata in raport.
Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.