PRETUL unui DOSAR la ICCJ – PSD nu sustine motiunea simpla pe...

PRETUL unui DOSAR la ICCJ – PSD nu sustine motiunea simpla pe justitie a ALDE!

0 330

Multe lucruri au asteptat romanii de la cohortele de parlamentari PSD-isti atunci cand au pus stampila pe „asocierea” USL-ista. Unii inca mai asteapta. Degeaba! Nu vom face un bilant – el nu exista! Nu vom face o analiza a promisiunilor electorale sau a realizarilor si asta pentru ca rezultatul este evident – NIMIC! Acum va prezentam doar ultimele evolutii a unui om cu DOSAR la ICCJ, in care condamnarea la 1 an de puscarie se poate sau nu aplica, majora sau anula… Acesta este un argument DE CE in conducerea unui partid nu poate ajunge un om controlabil de altii (SISTEM), care nu poate sa aplice politica formatiunii politice ce o conduce,  care nu aude vocea celor care l-au ales/promovat si care asculta doar de ordinele care le primeste. Acest om, Liviu Dragnea, cu un traseul comparabil celor din CLASA POLITICA (cel putin doua partide cu legitimatie) este presedintele PSD „pozitionat” la comanda fata de doua probleme radicale a societatii romanesti.

„Drepturile si libertatile individuale nu sunt un lux”
Iata ce a declarat marti: ordonanta de urgenta privind interceptarile nu trebuie sa fie respinsa, ci imbunatatita, el aratand ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, i-a prezentat propunerea sa in privinta acestei ordonante, de care a luat act „si atat”, transmite Agerpres.
„Nu cred ca trebuie respinsa (ordonanta privind interceptarile – n.r). Eu cred ca trebuie imbunatatita. In zilele urmatoare, noi o sa venim cu un punct de vedere articulat, dupa ce discutam cu oameni care se pricep, discutii pe care le-am inceput deja .Nu vrem sa vorbim sa ne aflam in treaba, este un subiect foarte important.Cu domnul Tariceanu am vorbit, mi-a prezentat initiativa dumnealui, am vorbit aseara, am luat act de ea si atat”, a spus Dragnea, intrebat daca ordonanta privind interceptarile trebuie respinsa dupa cum a propus Calin Popescu-Tariceanu.
„Cred ca ar trebui sa avem si noi o abordare serioasa in ceea ce priveste discutia care se poarta de cateva luni de zile despre mecanismul de interceptari din Romania. Avem obligatia sa asiguram pentru statul roman capacitatea investigativa, sa nu fie stirbita absolut deloc, institutiile abilitate ale statului sa aiba posibilitatea sa protejeze cetatenii romani impotriva riscurilor teroriste, riscurilor generate de razboi hibrid, iar lupta impotriva coruptiei si impotriva infractionalitatii grave sa nu fie afectate. In acest context, criminalitatea economico-financiara, cibernetica, traficul de droguri, de persoane, marea coruptie trebuie sa fie introduse prin lege in zona riscurilor la securitatea nationala. Trebuie sa avem o abordare extrem de serioasa, fara patima, fara glume si cu foarte multa responsabilitate pentru ca eu, personal, si cred ca nimeni din Romania nu-si doreste sa vada soldati inarmati pe strada si vreau sa va spun, ca nespecialist, ca in momentul in care intr-o tara apar pe strada militari inarmati asta poate duce la concluzia ca este un fel de faliment al sistemului informativ”, a mai spus Dragnea.

„Drepturile si libertatile individuale nu sunt un lux”
ALDE a redactat un proiect de motiune simpla pe Justitie, intitulata „Drepturile si libertatile individuale nu sunt un lux”, considerand ca atitudinea ministrului Raluca Pruna nu poate sa ramana nesanctionata, a anuntat luni copresedintele partidului Calin Popescu-Tariceanu.
„Il vom supune celorlalti colegi parlamentari pentru ca el sa fie depus si sa generam aceasta dezbatere pe un subiect care mie mi se pare ca este extrem de actual. Mie mi se pare ca atitudinea ministrului Justitiei nu poate sa ramana nesanctionata. O atitudine de desconsiderare a elementelor fundamentale care definesc statul de drept”, a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa.
Iata ce responsabil se arata pres. Dragnea – motiunea simpla pe justitie initiata de partidul lui Tariceanu nu o sustine
„Nu vedem care este finalitatea (motiunii simple -n.r.). Noi am hotarat sa nu ne jucam cu motiunea, nici simpla, nici de cenzura. Cand vom depune sau sustine o motiune simpla o sa avem un argument serios sau mai multe argumente serioase si o sa avem foarte limpede si finalitatea. Nu putem sa mai facem jocuri pur si simplu de imagine”, a spus Dragnea, intrebat despre motiunea simpla anuntata de copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu.
Dle Dragnea ce poate fi mai serios decat „Drepturile si libertatile individuale” ale romanului?
Daca aceasta este pozitia unui presedinte de partid social-democrat inseamna ca sunteti de acord cu dna Pruna: „Drepturile si libertatile individuale nu sunt un lux”!

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.