Pretul terenurilor a scazut si la Brasov

Pretul terenurilor a scazut si la Brasov

0 77

Conform siteului de specialitate, imobiliare.ro, proprietarii de terenuri intravilane destinate dezvoltarilor rezidetiale au continuat sa scada preturile in primul trimestru cu pana la 16%, acest segment, impreuna cu cel al caselor si al vilelor, fiind categoriile de proprietati rezidentiale inca serios afectate de criza.
Pretul terenurilor scade, al apartamentelor isi revine, al caselor creste
Conform sursei citate, singurul segment rezidential care este inca departe de a-si reveni este cel al terenurilor pentru constructii, care inregistreaza in continuare scaderi importante de pret in toata tara. La Brasov si la Cluj, de pilda, preturile la finalul primului trimestru au fost cu 15,8%, respectiv 13,7%, mai mici decat la finalul trimestrului patru din 2010. La Constanta, scaderea a fost de 5%, iar in Capitala de doar 3%. Sinfurul oras unde putem vorbi de o stagnare este Timisoara. Conform unei analize realizata tot de www.imobiliare.ro ce comparad evolutia preturilor la principalele categorii de proprietati rezidentiale din primul trimestru, apartamentele sunt singurele care par sa fi depasit criza. Dupa trei ani de scaderi succesive, evolutia pretului solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare de proprietari, intermediari si dezvoltatori este pozitiva ]n trimestrul unu. Insa, casele si vilele, dar mai ales terenurile intravilane nu au iesit inca din recesiune si inregistreaza, in continuare, scaderi importante de pret.. Casele noi si-au crescut pretul la Brasov.
Astfel, pretul solicitat pentru casele construite inainte de 1990 a scazut cu 0,8% in intervalul analizat. Principalul atu al caselor vechi ramane amplasamentul, in cele mai multe cazuri zone semi-centrale sau cartiere foarte bune. Doar in privinta pretului caselor si vilelor construite dupa 1990 s-a inregistrat o crestere de 4%, la Brasov, insa este vorba de o exceptie fata de restul tarii
Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.