Pretul petrolului ar putea scadea la 70 dolari??

Pretul petrolului ar putea scadea la 70 dolari??

0 50

Multi specialisti nu oameni de rand nu mai pot crede ca pretul petrolului va mai scadea vreodata sub 100$/baril. Aceasta si dupa ce acum cateva zile rusii previzionau o crestere care se va opri la peste 200&/baril. Iata ca cineva este optimist. Petrolul ar putea fi tranzactionat la un pret cuprins intre 70 si 80 de dolari barilul, daca moneda americana va creste si criza nucleara iraniana va fi depasita, a declarat presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil, potrivit agentiei Xinhua, reluata de AGERPRES. De asemenea, reprezentantul OPEC a afirmat ca, „in mod normal, pretul petrolului ar trebui sa evolueze in scadere, fara a fi influentat de geopolitica sau de politica monetara a Statelor Unite”.
Chakib Khelil a adaugat ca intalnirea recenta dintre diplomatul american William Burns si negociatorul iranian pe probleme nucleare Saeed Jalili din Geneva, pe de o parte, si cresterea dolarului, pe de alta parte, au fost principalii factori care au ajutat la scaderea pretului petrolului si mai putin schimbarile care au avut loc in ceea ce priveste cererea si oferta.
”Nu vad o scadere a cererii, iar rezervele sunt aceleasi”, a spus Khelil.
Pretul petrolului pentru livrarile din septembrie a scazut la 123,26 dolari barilul la bursa din New York si la 124,52 barilul la bursa din Londra.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.