Pretul carburantilor – limita e cerul

Pretul carburantilor – limita e cerul

0 64

Preturile o iau razna in Romania. In tara noastra se cumpara carburanti la cel mai mare pret din UE. Pretul petrolului a atins nivelul de 145 de dolari pe baril, iar daca aceasta tendinta se va pastra si nu va fi luata nici o masura pe plan international pentru a o controla, barilul de titei ar putea depasi 160-170 de dolari pana la sfarsitul anului, iar benzinariile ar putea vinde carburantii cu sase lei litrul.
„Exista o strategie americano-europeana de stopare a acestui fenomen, dar care nu a fost facuta publica pana acum. Aceasta ar urma sa puna capat cresterii necontrolate a pretului petrolului si ar urma sa fie publicata in perioada iulie-august. Daca nu se va reusi aplicarea strategiei, atunci sigur se va depasi nivelul de 160-170 de dolari pe barilul de titei pana la sfarsitul anului, iar litrul de benzina va ajunge la sase lei”, a declarat Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari din Romania.
O cauza a preturilor mari din tara noastra o au privatizarile pe banda rulanta pe care statul roman le-a facut. Petrom ar fi putut influenta preturile in mod pozitiv, daca nu ar fi fost privatizata.”Am fi putut controla intrucatva preturile daca Petrom ar fi ramas in Romania si daca am fi avut 46-50% productie proprie. Atunci am fi putut jongla, dar daca nu mai e al nostru nu ii mai putem impune sa faca ce vrem noi”, a adaugat Ion Tache.
Asa ca intr-un viitor nu prea indepartat strazile din Romania vor fi probabil invadate de biciclisti, care vor fi carne de tun pentru magnatii cu masini de teren, probabil singurii care isi vor mai permite un plin de carburant.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.