Pretentii exagerate

Pretentii exagerate

0 178

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, s-a trezit si el, acuma, cand ratiunea clasei politice romanesti a adormit, sa declara ca cel mai democratic lucru ar fi ca UDMR sa discute cu toate partidele politice, exceptand PRM, pentru elaborarea unui pact etnic.
Adica despe ce sa fie vorba in discutii? Care asigura avantaje cat mai mari, candidatul aceluia va fi sprijinit in turul doi?
Si de ce sa nu se discute si cu PRM? Ce, aia au raie? Nu stiu care dintre cele doua formatiuni politice – UDMR si PRM este mai plina de scabie si alte sifilisuri politice.
De ce nu vor sa discute cu PRM? Pentru ca stiu: Vadim Tudor, in nebunia lui – dar un proverb arata ca nebunii si copiii spun adevarul – le-ar cumpara o herghelie ca sa se duca inapoi pe meleaguri asiatice daca nu stiu si nu vor sa se incadreze, la fel cum este si problema tiganilor, in societatea romaneasca.
Arpad a adaugat ca acest acord ar trebui sa fixeze drepturile pe care le are comunitatea maghiara.
„Ar fi foarte multe alte aspecte care ar trebui reglate intr-un asemenea pact pentru o buna convietuire pe termen lung a romanilor si maghiarilor din Transilvania”, a spus primarul.
Dar oare acest infocat ceardasist Arpi stie cum o duce comunitatea romaneasca din Ungaria? Ce drepturi putine si ce lung sir de obligatii auprimit de la guvernul de la Budapesta? Si cum, treptat, au ajuns pe cale de disparitie, caci nici drepturile, asa putine, nu le sunt respectate?
Si inca o ciudatenie, ca sa nu se spuna ca numai eu sunt sovin: cum de aceleasi probleme si pretentii au aparut si in regiunea sarba Voivodina, in sudul Slovaciei sau, in nord, la granita cu Ucraina? Asta nu da de gandit, sau nu mai stim istorie?
Si nu pot intelege in ruptul capului de ce maghiarii – precizez ca, este drept, doar o parte dintre ei – vor sa aiba trei testicule, cand si cele doua pe care le au pe cale naturala sunt cam fleoscaite de atata calarit a unei martzoage iredentiste si sovine, dar nicicum indreptatite?
Dar nu-i nimic, trec ele si alegerile si se linistesc apele, si atunci vom mai vedea!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.