Pretentii caritabile in cazul uniformelor naziste

Pretentii caritabile in cazul uniformelor naziste

0 94

Consilierul judetean Sebastian Grapa si presedintele Consiliului Judetean Aristotel Cancescu sunt asteptati sa dea declaratii la Parchet in cazul uniformelor naziste. La inceputul lunii aprilie, la intalnirea cu medicii brasoveni, conducerea judetului a adus in sala de consiliu trei manechine imbracate in uniforme hitleriste, reprezentandu-i pe premierul Emil Boc, ministrul Gheorghe Ialomitianu si primarul George Scripcaru. Partile lezate s-au constituit parte civila in proces; daca vor avea castig de cauza, vor dona in scopuri caritabile suma pe care o pretind faptuitorilor.
La intalnirea din 6 aprilie cu personalul medical din spitalele aflate in administrarea Consiliului Judetean, participantii la discutii au fost socati sa vada in sala cele trei figurine de carton imbracate in uniforma naziste; desi organizatorii scenetei si-au luat precautia de a acoperi partial zvastica, celelalte insemne naziste, inclusiv sinistrul salut hitlerist, erau perfect la vedere. Aparatorul partilor lezate, avocatul braosvean Adrian Rusu, are convingerea ca presedintele consiliului judetean, Aristotel Cancescu, desi s-a delimitat partial de montajul realizat de subordonatul sau Grapa, este cel care a patronat de fapt sceneta. Partile lezate au fost deja audiate de catre procurorul de caz si au formulat pretentii civile. Daca initial s-au gandit la o suma simbolica – gen 1 leu sau 1 euro, au decis ulterior sa ceara un cuantum pe care nu l-au dezvaluit si pe care, in cazul in care vor avea castig de cauza, intentioneaza sa le doneze in scopuri caritabile:
Potrivit legii, folosirea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, este considerata infractiune. O asemenea fapta poate fi pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.