Presedintele Traian Basescu a urat romanilor speranta

Presedintele Traian Basescu a urat romanilor speranta

0 138

Traian Basescu si-a stabilit resedinta de Pasti la Sinaia, la Foisor, dar, fiind tipul care centreaza si tot el trage la poarta, a participat la slujba Invierii la Catedrala Episcopiei Ortodoxe a Harghitei si Covasnei. din Miercurea Ciuc, oficiata de Prea Sfintia Sa Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei,
Presedintele a fost insotit de sotia sa si de fiica cea mica, aceasta dorind sa arate ce cuminte s-a facut de cand a atins-o Syda.

Presedintele Traian Basescu le-a transmis romanilor din tara si de pretutindeni, care sarbatoresc Sfintele Pasti, ca aceasta sarbatoare sa le „redescopere sensul sperantei, al comuniunii si al valorilor crestine”. Din pacate s-a stricat microfonul de la care vorbea si nu s-a mai inteles data la care isi va da demisia pentru a inlesni dezideratele prezentate de el insusi.
„Doresc sa transmit cele mai calde urari tuturor romanilor, din tara si de pretutindeni, care sarbatoresc Sfintele Pasti. Fie ca marea sarbatoare a Invierii Domnului sa ne redescopere sensul sperantei, al comuniunii si al valorilor crestine, aducand familiilor noastre, celor dragi si celor care au nevoie de sprijinul nostru, pace, bucurie si lumina”, se arata intr-un comunicat de presa de pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Despre prezenta la Miercurea Ciuc, Basescu a spus:
„Am vrut sa vin aici, la Episcopie, pentru ca am apreciat ca romanii trebuie sa se simta incurajati si trebuie sa simta solidaritatea. Le doresc sanatate si bucurie ortodocsilor, romano-catolicilor, greco-catolicilor si evreilor, care saptamana aceasta au si ei o sarbatoare care se suprapune, la 47 de ani, cu Pastele nostru”.

Prezenta sefului statului in Harghita i-a bucurat pe localnicii romani.
„Este un lucru foarte bun pentru cetatenii de nationalitate romana care traiesc aici. Ii uram un bun venit in aceasta frumoasa biserica a noastra. Este o onoare pentru noi, mai ales ca suntem minoritate aici”, au spus localnicii.

Presedintele Traian Basescu a ajuns vineri dupa-amiaza la Sinaia, fiind cazat la Castelul Foisor, acolo unde sunt de obicei cazati sefii de stat veniti în statiune.
Seful statului urmeaza sa-si petreaca mini-vacanta de Pasti pe Valea Prahovei. Oficialul este insotit de aproximativ 20 de personae, majoritatea cu ochi albastri de otel si cu dreapta sub haina, in zona inimii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.