Presedintele se consulta luni cu partidele

Presedintele se consulta luni cu partidele

0 169Presedintele Traian Basescu doreste sa isi reia activitatea la Cotroceni printr-o consultare a tuturor partidelor parlamentare si grupului minoritatilor nationale, care au fost invitate sa participe luni, 28 mai, la o serie de consultari pe teme de interes national.


Discutiile vor viza subiecte fierbinti, majoritatea adevarate obsesii ale presedintelui, cum ar fi: ?modificarea Legii Electorale pentru introducerea votului in circumscriptii uninominale;?? activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constitutiei;? megajarea unei majoritati politice transparente si responsabile, pe baza careia sa poata fi format un executiv stabil, care sa asigure buna guvernare a tarii pana la incheierea actualului ciclu electoral;?? stabilirea prioritatilor guvernamentale si legislative pentru perioada imediat urmatoare;?? convenirea unei date clare pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European;?? legea lustratiei;? finalizarea si implementarea pachetului de legi referitor la Siguranta Nationala.?


De asemenea, seful statului doreste sa se adreseze, in cursul saptamanii viitoare, parlamentului, in legatura cu cateva teme majore legate de politica interna a Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.