Presedintele mut, Ciolos nepriceput, a gasit un roman sucit si naucit…

Presedintele mut, Ciolos nepriceput, a gasit un roman sucit si naucit…

0 393
În ţară şi pe lângă ea au loc evenimente  care au o mare influenţă nu atât asupra prezentului, cât asupra viitorului României.
Iar românii, unii toropiţi de căldură, alţii luaţi de ape sau veniţi cu pluta, dar cu toţii suciti si nauciti, ramasi cu ochii beliti  la tv, căinându-i, ba chiar bestelindu-i pe britanici că au “votat cu ochii închişi”…nu ca noi! Apoi, referindu-se  cu ciuda la turci – că fostii asupritori culeg acum roadele politicii de represiune şi megalomanie – trec peste aceste evenimente cum trecea candva Rapidul de Viena, prin gara Chitila.
Nu ştiu unde o să ajungem  dacă vom continua cu această stare de acuzare inconştientă, dar … nu prea departe.
Cel care se crede, ba chiar este preşedintele românilor, singur a declarat că este… doar preşedintele ţării luate înapoi, apoi al „guvernului meu” şi al ‘partidului meu”,  pe care  a vrut să îl îngraşe artificial cu UNPR-tilenă  sau  „Opreafenol”.
Ca şi femierii lui Ciolos care scot pe piaţă “trufandale” injectate, îşi încalcă, a nu ştiu câta oară, prerogativele şi se amestecă în problemele partidelor,  făcând presiuni mult mai vizibile şi mai nocive decât predecesorul său, pentru a acapara puterea totală.
Mă tem că va reuşi pentru că preşedintele mut a găsit în românul adormit şi în sistemul corupt condiţiile ideale pentru a face ce vrea fără a fi deranjat de nimeni.

Un ministru din guvernul Lui de “specialişti” tehnocrati, numit şi… varză de Bruxelles, declară, în afara sferei sale de competenţă, el fiind temporar  ministru la comunicaţii, că părinţii ar cam trebui să îşi ia gândul de la învăţământul gratuit, că asta este o reminscenţă comunistă, că ţara, el prin ţară înţelegând guvernul, nu mai are posibilitatea să finanţeze învăţământul, că cine nu are bani să plătească şcoala poate să rămână şi fără şcoală… Că doar şi până la Cuza Voda tot aşa eram de prosti şi  uite ce bine votau proştii.guvernul-ciolos-foto cu WKI
Lângă propunerea lui, ca un un rahat pe batz  de Bruxelles, vine parerea unui alt reprezentant al guvernului. Tipul  de la MI propune  o „lege”cum  că românii sa nu mai poata  parca maşinile pe trotuare.Sa o urce in bloc…. Şi o propunere şi alta ne arată ce face acest guvern  incompetent când este în criză de bani: taie din drepturile constituţionale  şi dă legi care să aducă noi surse de capsare a românului.
Bineînţeles că înalţii guvernanţi nici nu ştiu şi nici nu vor să găndeasca la soluţii pentru a produce bani din investiţii  sau activităţi lucrative. Pentru ei bugetul ţării are o singură sursă: taxe şi  amenzi,  iar la neajungere, suspendări şi încălcări ale drepturilor fundamentale.
Ma tem că, daca un alt ministru va cere ca… dreptul la viaţă publica să fie suprimat, primul ministru Cioloş va declara că aşteaptă ca ministrul respectiv să îşi  ceară scuze, iar preşedintele că se consideră informat…
(Cetateanul Ion)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.