Președintele Liviu Dragnea a mai găsit un „frânar”: Ion Sterian, directorul Transgaz,...

Președintele Liviu Dragnea a mai găsit un „frânar”: Ion Sterian, directorul Transgaz, acuzat că blochează extinderea reţelei de gaz în România

0 130

Desigur, în societatea românească nu este greu de gasit „frânari”, sunt peste tot. Nu ne putem mira, cum un politician cum este Dragnea, abia acum îi gasește pe la conducerea unor instituții, BNR, bănci și exemplele ar putea continua pe mai multe pagini.

„… îl rog pe domnul Sterian de la Transgaz să nu mai blocheze extinderea rețelelor de gaze naturale în România.
Îi cer domnului ministru Bădălău să ia foarte în serios această chestiune. România are nevoie de sursă de energie ca să se dezvolte. Vă rog să nu vă jucați cu această chestiune. Să nu credeți că dacă sunteți înconjurat de 8 sau 9 foști generali SRI ca și consilieri puteți să faceți ce vreți cu averea României.”, a afirmat Dragnea, la Suceava.

Societatea de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A., înfiinţată în baza Hotărârii Guvernului nr. 334/28 aprilie 2000, are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale.

Ministerul Economiei deține 58.51% din Transgaz, 30.73% persoane juridice (printre care şi Fondul Proprietatea, cadou făcut de Tăriceanu) si 10.76% din acțiuni sunt deținute de persoane fizice.
Societatea este la momentul actual singurul transportator național de gaze naturale, făcând legătura între companiile care se ocupă cu extracție și distribuitorii autorizați.
Ion Sterian (în foto) este director Transgaz din 2017. Anterior, era președintele Consiliului de Administraţie al companiei și, în paralel, director tehnic la RA-APPS. Cu un asemenea CV nu este deloc întâmplător că este înconjurat doar de generali. Probabil e tot de-ai lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.