Președintele Klaus Iohannis o susține pe față: „Kovesi șefa Parchetului European”

Președintele Klaus Iohannis o susține pe față: „Kovesi șefa Parchetului European”

0 78

Eu am susținut-o din capul locului pe doamna Kovesi și acest lucru i l-am spus și doamnei Kovesi, și mai multor conducători relevanți din politica europeană. Acest lucru se știe în Europa, că eu o susțin pe doamna Kovesi. Această poziție nu este una care intră în negocieri împreună cu comisarii sau cu vicepreședinții de la nivelul PE. Este un capitol separat și am speranța că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun, pe care mi-l doresc”, a susținut Iohannis.

Legat de faptul că si preșeintele Renew Europe, Dacian Cioloș a anunțat că va discuta cu președintele francez Emmanuel Macron, Johannis a raspuns: despre susținerea lui Kovesi: „fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politiceni se agață de ea”.
Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi în curs pentru șefia Parchetului European, parea totusi ca este favorit să preia șefia Parchetului Național Financiar, echivalentul DNA din Franța. Dacă Bohnert va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic niciun motiv să se opună numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

Consiliul UE l-a susținut până acum pe Jean-François Bohnert în cursa împotriva Laurei Codruţa Kovesi, în timp ce fosta şefă a DNA este susținută de un „cerc” de interese din Parlamentul European.
Cele două instituții europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidați și-au menținut pozițiile.
Autoritățile de la Paris îl privilegiază pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul Național Financiar, potrivit Le Monde. 
Numirea în funcție este făcută prin decret al președintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franța.

Sunt informții care îl citează pe francez care confirma opțiunea de a rămâne în cursa pentru postul de sef al Parchetului European.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.