Președintele Klaus Iohannis a sabotat sesiunea solemnă a Academiei Române cu prilejul...

Președintele Klaus Iohannis a sabotat sesiunea solemnă a Academiei Române cu prilejul Zilei Culturii Naționale și a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

0 64

Presedintele nost’ a preferat să-și trimită un consilier, dar nu a stat degeaba la Cotroceni. A decorat o serie de personalități ale culturii, doi sași, unul dintre ei fiind un expert în arme medievale, iar celălalt un fotograf din Sibiu care are meritul incontestabil de a fi realizat un mare număr de fotografii ale actualului președinte pe vremea cînd era primar. 

Președintele României a conferit diverse ordine unor personalități  ale culturii, precum Irina Cajal-Marin, Carol W. König, Enikő Szenkovics, Bálint György Szabó, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ioan Cristescu, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu sau Fred Nuss. 
Cel din urmă este un fotograf de la un ziar sibian, vechi colaborator al lui Iohannis, amintit de el și în cartea ”Pas cu pas” pentru că era cel care importaliza pe peliculă realizările sale ca primar”, potrivit Inpolitics.

”Există un om care a fixat multe astfel de momente pe peliculă, contribuind, în acest fel, la marele album foto al unui Sibiu în sărbătoare. Mă refer la Fred Nuss, unul dintre cei mai longevivi fotografi ai orașului. Ne-am întâlnit de fiecare dată când am inaugurat câte o lucrare sau când am vrut să imortalizăm un moment din viața orașului. eu sunt foarte legat de oraș și de viața lui, la fel și Fred Nuss. De când se știe, captează din spatele obiectivului nenumărate fațete ale Sibiului. aici a fost punctul în care ne-am întâlnit.” 
Pentru fotografierea inaugurărilor primarului Iohannis, la Sibiu , fotograful Fred Nuss a fost onorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, – „Promovarea culturii”…. 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.