Președintele „federal” al UDMR declară: Începând cu septembrie, procesul scolar poate...

Președintele „federal” al UDMR declară: Începând cu septembrie, procesul scolar poate avea loc în liceul catolic!

0 97

Președintele Partidului Mișcării Populare (PMP), dl. Marius Pașcan, a descris drept NELEGALA  procedura Ministrului Educației, publicata pe pagina sa de Facebook, ca și un raportul de joi noaptea, despre care a scris ca este scandalos și neconstituțional. El a amintit hotararea emisa de Curtea Constituțională care a declarat neconstituțională legea privind redirecționarea liceului catolic …în învățământ religios, scos de sub autoritatea invatamantului public!!
Iata explicatia lui Pașcan:
Sub presiunea lui Viktor Orbán, Liviu Dragnea a găsit rapid o soluție”, a subliniat politicianul decretul guvernului din iunie privind urgența, conform căruia acum, cu mai mult de 300 de persoane asemenea unitati pot fi înființate nu numai în România, ci și într-o școală minoritară”.
 Potrivit lui Pașcan, acest Decret conține dispoziții declarate anterior neconstitutionale de către organul neguvernamental, Prin urmare PMP va merge din nou la Curtea Constituțională dacă legea va fi votată în parlament.

Școala infiintata prin Decretul ministerial care emite o licență provizorie pentru școala romano-catolică din Târgu Mureș a fost inaugurata. Acest lucru înseamnă că Ministerul Educației a oferit persoanei juridice… personalitate juridică, astfel încât predarea poate începe în luna septembrie a acestei noi instituții „.
Decretul ministerial a aprobat toate nivelurile de învățământ și gradele cu care a funcționat școala anterioară. Legea și regulamentul prevăd de asemenea că noua școală cu caracter religios ar trebui încorporată în rețeaua școlară de către administrația locală din Târgu Mureș.

   *  
*       *

În zilele următoare, UDMR se va consulta cu Biserica Romano-Catolică, cu profesorii și comunitatea părinților. Hunor Kelemen, autointitulat președintele ” federal” al udmr (!?), organizează o conferință de presă cu privire la măsurile administrative necesare și acțiunile ulterioare cât mai curând posibil – informează biroul de comunicare.
După cum este bine cunoscut, s-a încercat să se înființeze școala romano-catolică din Târgu-Mureș prin legea UDMR.
 Datorită plângerii constituționale a partidelor de opoziție, parlamentul nu a reușit să restabilească instituția de învățământ, astfel că alianța sa adresat guvernului. „Dupa convorbirea telefonica intre Liviu Dragnea si Orban Viktor – solicitata slugarnic de catre liderul PSD : „Guvernul a modificat mai multe articole de reglementări discriminatorii și inexacte”, a declarat aberant presedintele UDMR într-o declarație.” (ddrujan)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.