Presedintele… Diasporei, plimbat ca ursul prin targ, in Spania!

Presedintele… Diasporei, plimbat ca ursul prin targ, in Spania!

0 703
FEDERATIA INTERNATIONALA A ASOCIATIILOR PENTRU APARAREA DREPTURILOR IMIGRANTILOR DIN EUROPA – „FIADIE” a transmis următorul mesaj, dupa ce am platit 17,50 €, cat costa intalnirea președintelui Klaus Iohannis cu romanii din Spania.
Publicația noastră „Romanul din Spania” a trimis deja o scrisoare (prin email) cu întrebări pentru Administrația Prezidențială și Ambasada României de la Madrid. În așteptarea răspunsurilor, le puteți citi în continuare:
Vă solicităm din partea ziarului Românul din Spania câteva răspunsuri urgente cu privire la situația descoperită la întâlnirea de la Madrid cu românii din Spania a președintelui Klaus Iohannis, de la hotelul Intercontinental, unde compania Digi Mobil a folosit evenimentul ca să-și promoveze serviciile.
– De ce compania Digi Mobil și televiziunea Digi 24 au fost lăsate să transforme un eveniment cu președintele României într-unul comercial?
– Cât și cum a plătit Digi Mobil ca să fie sponsorul întâlnirii președintelui României cu cetățenii români de la Madrid?
– Este legal ca deplasarea președintelui României în străinătate să fie sponsorizată de firme private care folosesc aceste ocazii pentru a-și vinde serviciile?
– Dacă este legală această formulă, de ce nu a fost organizată o licitație sau o convocare publică pentru cei care ar fi dorit să sponsorizeze acest eveniment și, implicit, să-și promoveze serviciile?
– De ce Ambasada României la Madrid nu a avut bugetul necesar pentru o astfel de întâlnire?
– De ce Administrația prezidențială și, mai exact, angajații biroului de presă, a insistat ca Digi 24 să pună întrebarea presei românești de la Madrid, la conferința de presă susținută de Iohannis și Mariano Rajoy, cu toate că decizia nu a fost  acceptată de toti jurnaliștii români stabiliți în Spania?
– A fost președintele României, Klaus Iohannis, obligat astfel să promoveze serviciile sponsorilor întâlnirii cu românii de la Madrid?
– A fost Ambasada României de la Madrid, prin angajații săi, obligată să promoveze serviciile sponsorilor de la întâlnirea președintelui cu românii de la Madrid?

 FIADIE PRESS ,comunica Declaratia presedintelui Johannis: .
M-am întâlnit aseară, la Madrid, cu reprezentanți ai comunității de români din Spania. Le-am transmis aprecierea și respectul meu pentru că investesc în România, pentru că îi inspiră pe cei din țară să își dorească mai mult și să aibă încredere, dar și pentru contribuția pe care o au la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.O Românie puternică își promovează identitatea, știe să apere și să valorifice acele simboluri care ne definesc în lume ca națiune, oriunde ne-am afla. Românii fac acest lucru în Spania, prin promovarea limbii și culturii române, prin rolul pe care îl au în societate și, astfel, ei fac România puternică. În toate discuțiile pe care le am cu omologii mei, respectarea și garantarea drepturilor românilor în țările în care trăiesc și muncesc se află printre subiectele cele mai importante. Totodată, consider că autoritățile române trebuie să aibă mereu în vedere o relație mai bună și mai strânsă cu cetățenii, servicii consulare mai eficiente și adaptate realităților, o organizare care să răspundă cerințelor românilor din afara granițelor și o comunicare pe măsură”.
Gafe facute de organizatori
-ORGANIZAREA SI PRIMIREA DEFICITARA A PRESEDINTELUI CU COMUNITATEA DE ROMANI .
-SPATIUL MIC PENTRU UN NUMRUL DE CETATENI VENITI LA INTALNIREA CU PRESEDINTELE ROMANIEI .
-SISTEMUL DE AER CONDITIONAT NU A FUNCTIONAT NORMAL ,SISTEMUL DE VENTILATIE PROST,DIALOGUL RECIPROC ,ZERO… .
-COMUNITATEA ROMANEASCA NU A PUTUT SA  PUNA INTREBARI CATRE PRESEDINTE SAU PERSONALITATILE CARE IL INSOTEAU.
-A VENIT PRESEDINTELE ,A CITIT COMUNICATUL ,A PLECAT SI NOI AM RAMAS CA …

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.