Presedintele CJ il poate amenda pe primar.Qvod erat demonstrandum!

Presedintele CJ il poate amenda pe primar.Qvod erat demonstrandum!

0 143

Presedintele CJ se-foaie. Primarul se mira. Cam asta este situatia dupa ce Presedintele Consiliului Judetean Brasov a anuntat ca i-a fript Primarului trei amenzi de ordinul miliardelor de lei vechi. Motivele?
1. Conducta CET ce traverseaza drumul judetean in localitatea Sanpetru si care ar putea provoca un accident precum cel provocat de limitatorul de inaltime, care, lovit de un camion, a cazut pe un autoturism provocand decesul unei persoane si ranirea grava a alteia. Conducta, spune Aristotel Cancescu, a fost montata prin 1994 fara avizul CJ
2. Heliportul din Curtea fostului Palat al pionierilor, devenit proprietate privata. Elicopterele care decoleaza si aterizeaza tulbura linistea locuitorilor din zona care au reclamat situatia. CJ a dispus o ancheta in acest sens, dorind sa afle cum s-a dat autorizatia pentru heliport
3. Parcarea din zona Spitalului Militar, a carei constructie a inceput fara avizul CJ si al Comisiei Judetene de Cultura, aceasta din urma trebuind consultata intrucat investitia se deruleaza in Centrul istoric.
Asta zice Presedintele CJ, adaugand ca n-ar fi vrut sa-l amendeze pe primar, ci institutia, dar legea spune ca Presedintele CJ, la constatarea de nereguli, il poate amenda pe primar. “Il poate” a devenit “a putut”.
De cealalta parte a baricadei, Primaria, prin purtatorul de cuvant Sorin Toarcea, se mira. Acesta sustine ca pentru parcare sunt toate avizele in regula, ca reclamata conducta a CET era de dinainte de 1989 in acel loc iar problema Parcului Dendrologic retrocedat in conditii de ceata deasa este survolata cu eleganta, Sorin Toarcea, spunand ca acolo este proprietate privata.
Entendu?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.