Presedintele CJ Brasov audiat in Legatura cu domeniul Bran

Presedintele CJ Brasov audiat in Legatura cu domeniul Bran

0 118


Dupa doua refuzuri succesive de a se prezenta in fata subcomisiei de ancheta privind retrocedarea Castelului Bran, din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si coruptiei, din Parlamentul Romaniei, Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, s-a prezentat marti la audieri.


Comisia a dorit sa afle de la Cancescu de ce Consiliul Judetean Brasov a primit direct oferta de a cumpara Castelul Bran si de ce aceasta n-a fost inaintata Statului Roman, reprezentat prin Ministerul Culturii, care avea drept de preemptiune.


De asemenea se doreste clarificarea unor aspecte legate de negocierile directe avute la nivelul conducerii Consiliului Judetean, fara acordul plenului.


O alta problema ce a atras atentia Comisiei este faptul ca, inca inainte de analiza ofertei fusese deja inaintat Consiliului Judetean Brasov un studiu legat de exploatarea domeniului.


Aristotel Cancescu sustine ca a pus la dispozitia Comisiei toate datele solicitate si pune “suspiciunile “ comisiei pe seama faptului ca aceasta este condusa de un adversar politic, deputatul democrat de Brasov Dumitru Puchianu, pe care presedintele Consiliului Judetean Brasov il acuza ca-si face campanie electorala pe seama ofertei privind achizitionarea Castelui Bran.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.