Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, se pregătește pentru vânătoarea de colibani pestriți

Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, se pregătește pentru vânătoarea de colibani pestriți

5 77

Cupa Casei Regale de tir cu arcul, care s-a desfășurat la Predeal, i-a prilejuit lui Adrian Veștea o sesiune de antrenament ce urmează să-l specializeze în vânătoarea colibanului pestriț, specie larg răspândită numai în mediul urban în țara noastră.
Dacii erau renumiți în lumea antică pentru calitățile lor de arcași, fiind deosebit de temuți, în special de romani și de celți, pentru aceste abilități. Și pentru că este o specie protejată deocamdată de ecosistemul bulei de facebook, unde-și are arealul, este permisă ,,recoltarea” acestei zburătoare doar cu arcul sau cu arbaleta.
Veștea a declarat tot în spațiul vital al arealul colibanului că speră la un sportiv român arcaș, calificat la Jocurile Olimpice, poate chiar el, după ce demonstrează abilități deosebite în vânătoarea pe ramură a viețuitoarei care-și face veacul prin scocurile Primăriei Brașov.

Colibanul pestriț este o pasăre recent observată în peisajul românesc
Este cunoscut ornitologilor că respectivul coliban pestriț este o pasăre temătoare de orice fel de prezență umană, preferând interacțiunea indirectă prin sunete ascuțite și prelungi pe facebook.
Specialiștii se tem însă că în urma noilor sondaje, pasărea cu un colorit strident și amestecat al penajului, în special cel de pe coadă și de pe gușă, ar putea deveni specie amenințată în ecosistemul natural menționat, în decursul a numai trei ani , recomandând reținere vânătorilor împătimiți.
Aspect în raport cu care Adrian Veștea s-a conformat, evitând întâlnirile inopinate cu pasărea în zona arealului unde a fost observată.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

  1. Nu l-ati mai ridica atata in slavi daca l-ati cunoaste mai bine…iar aluziile repetate ca ar putea fi primar in 2024 ma ingrozesc pur si simplu !!!

    • Brunecioara penală de Veștea-i la fel ca moldogotul semianalfabet cu scripca. Ambii au dosare „fără număr”…

    • Nu. Ăla, chiar și cu glugă, se vede că-i alb la ten. Veștea-i mai brunecioară…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.