Presedintele CJ Brasov, acuzat de un fost coleg de partid

Presedintele CJ Brasov, acuzat de un fost coleg de partid

0 206


Ion Gontea (in prezent deputat PD) fost presedinte a CJ Brasov (a detinut functia sprema din judet in perioada 1992 – 1996), a trecut la acuze directe si extrem de grave – deturnare de fonduri publice -?la adresa seful judetului, liberalului Aristotel Cancescu. Reamintim ca multi ani cei doi au fost colegi de partid, la FSN si PD. Cancescu a parasit democratii in anul 2002, anul in care Basescu, il elimina din conducere pe Petre Roman si incepe controlul total asupra PD-ului.


Gontea spune ca institutia condusa de Cancescu (Consiliul Judetean Brasov) ar fi primit bani de la bugetul de stat, a caror destinatie a ramas necunoscuta, fiind utilizati in alte scopuri decat cele pentru care au fost solicitati.


Mai mult, Gontea sustine nici mai mult nici mai putin decat ca banii in cauza ar fi intrat in contul personal al lui Aristotel Cancescu si anunta ca va sesiza Oficiul National pentru Spalarea Banilor si Prefectul, pentru a cerceta hotarile emise de forul legislativ judetean.


In plus Ion Gontea, in ultima conferinta de presasi-a exprimat nemultumirea si ?supararea din pricina drumurilor din localitatile turistice, acuzand starea jalnica a acestora si neimplicarea sefului judetului in rezolvarea problemei.


In replica, Presedintele Consiliului Judetean afirma ca supararea lui Gontea se datoreaza faptului ca l-ar fi refuzat cand i s-a cerut repararea din bani publici a drumului care duce pana la vila lui Gontea. Pe de alta parte, Consiliul Judetean este controlat in momentul de fata de Curtea de Conturi iar presedintele Cancescu este sigur ca totul se va termina cu bine si se va demonstra ca acuzatiile lui Gontea sunt neintemeiate.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.