Presedintele Basescu pe masa de operatie

Presedintele Basescu pe masa de operatie

0 60

Presedintele Romaniei incepand din seara zilei de vineri se afla internat in Spitalul Militar Central din Bucuresti.


Administratia Prezidentiala a anuntat ca seful statului, Traian Basescu, urmeaza sa fie supus in dimineata zilei de sambata unei interventii medicale chirugicale.


Conform istoricului prezentat, in timpul controlului anual obligatoriu, efectuat de presedinte in cursul lunii iunie la Spitalul Carol Davila (U.M. 02482 Bucuresti) a fost identificat un nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept. Potrivit Administratiei Prezidentiale, au fost efectuate investigatii suplimentare fiind stabilit diagnosticul de gusa polinodurala fara manifestari clinice de tireotoxicoza. Investigatiile au confirmat ca nu este vorba despre o situatie grava care sa necesite o interventie chirurgicala de urgenta, iar in aceste conditii interventia a fost planificata pentru o data ulterioara, timp in care presedintele Romaniei a urmat o pregatire preoperatorie cu medicamente.


Operatia va dura aproximativ o ora si va fi urmata de efectuarea unor analize medicale minutioase. Medicii vor afla, dupa biopsie, daca tumora operata este canceroasa sau necanceroasa.


Riscul interventiei unor complicatii in cazul interventiei chirurgicale la care va fi supus presedintele Traian Basescu poate sa creasca, in functie de natura structura nodulilor tiroidieni: maligna sau benigna, afirma prof. Dr Constantin Dumitrache, specialist la Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon. Riscuri majore pot aparea si daca presedintele are probleme cu inima.


Perioada de recuperare dupa o astfel de interventie este de circa 10 – 14 zile (recuperarea fizica). Pacientul isi poate relua, insa, activitatea intelectuala, imediat dupa revenirea din anestezie.


Presedintia trebuie sa faca anuntul privind interimatul.


Surse de la Cotroceni, citate de Rompres, au declarat ca


Presedintele Basescu nu-si va delega atributiile in perioada in care va fi internat, intrucat este putin probabil ca, in intervalul de o ora, sa se puna problema unei decizii atat de importante astfel incat sa nu poata fi amanata/


Sanatate domnlule presedinte Basescu!


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.