Presedinte – Director General,

Presedinte – Director General,

0 130
PDG – formula consacrata de ceva vreme pe malurile Dambovitei, reanvie in mintea multora bancul cu reflectiile filozofice a doi presedinti de C.A.P. (Cooperativa Agricola de Productie, pentru cei tineri) despre activitatea si viata presedintilor – viata grea!


Formula este mai degraba un pampon prin care se transmite informatia-avertisment ca titularul functiei de director general este si presedintele Consiliului de Administratie al unei persoane juridice.


?


Nu, nu voi analiza acum si aici atributiile, nivelul ierarhic si pozitiile celor doua posturi intr-o structura organizatorica si nici situatia cand se cumuleaza cele doua functii situate de pe nivele ierarhice diferite.


Remarc doar situatia cel putin delicata a celorlalti membrii ai Consiliului de Administratie de a analiza activitatea si de a da sarcini Directorului General (?!).


Invocarea de catre domnul G. Liiceanu a acestei functii pentru a sublinia ca un „bilet” (cum a denumit o parte a presei memoriu adresat Presedintelui Romaniei de catre S. C. Art Construction`92) sau petitia (cum a denumit-o alta parte a presei) are greutate (nu e trimis de fistecine) cat si repetarea obsesiva, intr-o discutie televizata cu domnul Tudor Giurgiu, a respectivei functii (?!) mi s-a parut nepotrivita, in dezacord cu contextul discutiei.


In primul caz sigur ca nu „fistecine” putea vinde (sigur ca statului roman – CFR, Armatei etc.) pilote, solnite si scrumiere la preturi astronomice. Dar eu nu cred ca situatia tine de COMPETENTA Presedintelui – Director General, ci mai curand miroase a aranjament (ca sa folosim un termen bland).


De asemenea executia unor lucrari fara finantare asigurata (trecem peste cine si cum a contractat aceste lucrari) de valori atat de mari, nu cred ca tine de abilitati de manager, de risc calculat, nici de o vizita la mama Omida ci tot a aranjament miroase.


?


Baronul Tudor Giurgiu of TVR!


Penibil! Omul in mana caruia este pus un buget urias, ba mai mult omul la mana caruia este lasata informarea corecta, echilibrata, decenta a populatiei, omul care coordoneaza emisiunile de divertisment dar si cele de specialitate (juridic, economic, stiintific – ma mir ca n-a scos sau n-a stricat Teleenciclopedia) asadar omul afirma clar si raspicat ca va apela la o „casa de avocatura” pentru a analiza executia unui contract.


Avem aici altceva decat o uriasa nepricepere ca sa nu zic altfel? Nu cred.


Este aceasta afirmatie o recunoastere indirecta a nepriceperii celorlalti membrii ai Consiliului de Administratie? Asa cred.


Este aceasta altceva decat, fie o jignire a conducatorilor si specialistilor din cel putin doua sectoare de activitate (economic si juridic) fie o recunoastere ca respectivele sectoare sunt „populate” cu neprofesionisti, cu oameni fara cunostinte elementare? Nu cred.


Auzind omul vorbind nu mai m-am mirat ca:


??? – persoane agramate din redactia sport (care ca si alti angajati ai tvr-ului au fost adusi la angajare de mana fie de parinti, fie de alte „persoane importante”) nu numai ca reusesc sa „intoxice” telespectatorii, dar au reusit „sa-l lucreze pe la spate” – citat din emisiunea respectiva.


??? – la orele 16.00 – 17.00 intra pe post o „savanta” analiza de infractiuni (crime, jafuri, violuri), iar emisiunile de cultura intra la 23.30;


??? – programul este „umplut” pana la refuz de emisiuni cu aplaudaci, srl-uri, plimbari prin tara si chiar prin strainatate pentru bucuria copiilor (cei adusi de mana) si slaba informare a telespectatorului despre, biserica, mocanite, retete gastronomice, bazaruri etc. Si toate acestea pe bani publici ?!


Cred ca omului i se potriveste o vorba care-mi place mult: „Nu-ti dau copii sa mi-i plimbi fiindca-i proste?ti” si subliniez nu din motive de „legaturi bolnavicioase”.


?


Revenind la formula Presedinte – Director General voi incheia cu o observatie de dinainte de 1989 si cu o intamplare de dupa decembrie ’89.


Am vazut si evoluat multe functii si echipe de conducere (dintr-o activitate industriala) din vechiul regim si corect? sau nu am ramas cu urmatoarea convingere: partidul comunist roman (p.c.r.) in plina perioada de functionare a sistemului denumit generic P.C.R. – Pile, Cunostinte si Relatii? – a avut fie intuitia, fie stiinta (nu-l banuiesc de bun simt) ca in fiecare colectiv, in fiecare echipa de conducere (ma refer doar la mediul lucrativ – eu am lucrat in industrie) sa fie cel putin un bun meserias daca nu un profesionist.


Iata si intamplarea: m-am intalnit nu la mult timp dupa revolutie cu un cetatean care inainte de 1989 „comercializa” stradal tigari straine si care m-a invitat la o cafea in barul sau.


La despartire individul – absolvent a sase clase elementare mi-a dat o carte de vizita.


?


S.C. ………S.R.L.


??? DIRECTOR


C………….?? P………..


?


Azi o fi si PRESEDINTE SI DIRECTOR GENERAL?


?


Ion Ghe. Cumpana


?


P.S.


Marti 20 februarie 2007 intr-un cotidian sunt publicate audientele inregistrate in mediul urban in ziua de duminica 18 februarie 2007 intre orele 19.00 – 23.00 dintr-un numar total de 3.306.000 telespectatori.


???????????????????????????????????


???????? ?? Canal tv???????????????????? Nr. telespectatori??????????????? Procent


??????????? 1. Antena 1.?? ?? ???????????1.150.000??????????????????????????? 34.78%


??????????? 2. Pro TV??????? ???????????????? 853.000???????????????????????????? 25,80%


??????????? 3. T.V.R. 1.????????????? ????? ??404.000???? ??????????????????? 12,22%


??????????? .


??????????? .


??????????? 7. Kanal D????????????????? ??????? 90.000??????????????????????????? ? 2,72%


??????????? 8. T.V.R. 2.???????????????? ??????? 89.000??????????????????????????? ? 2,69%


??????????? .


??????????? .


??????????? T.V. Cultural – nu intra in primii zece, adica are mult sub 50.000 de telespectatori (or fi 5.000?)


?


Am spus penibil, adaug ca, prestatia domnului Giurgiu in fruntea televiziunii publice este jalnica, copiii acestia se joaca de-a televiziunea pe bani publici, pe banii nostri!


Concluzia: Societatea Romana de Televiziune da semne (ca sa ma exprim ca un intelectual) ca nu este condusa!


Solutia: Una singura, schimbarea intregii echipe de conducere (si nu numai) si trecerea societatii sub tutela Academiei Romane.


?


???????????????????????????????????


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.