Prescolarii invata cu IBM

Prescolarii invata cu IBM

0 187

Prescolarii vor fi initiati intr-ale computerului datorita implicarii firmei IBM in educarea lor.
Faimoasa companie internationala de software-uri IBM anunta continuarea programului KidSmart Early Learning in 2009 in Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
IBM KidSmart este un program educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani, dezvoltat in ideea de a oferi prescolarilor oportunitatea unei instruiri corespunzatoare.
Asadar, prichindeii vor invata primii pasi din aritmetica, arta, dar si alfabetul si, bineinteles, se vor familiariza cu utilizarea computerelor.
Programul IBM KidSmart, lansat in anul 1999, opereaza in peste 60 de tari, deservind peste 10 milioane de copii si 100.000 cadre didactice, din peste 21.000 gradinite din intreaga lume.
Peste 42.000 de unitati KidSmart sunt instalate in intreaga lume.
IBM a patruns pe piata din Romania acum 2 ani, cand au fost create 52 de unitati KidSmart special concepute pentru cei mici. Acest software educational presupune mobilier specializat pentru computerul Lenovo.
In anul 2008 IBM a continuat implementarea acestui program in Romania prin dotarea altor gradinite din reteaua de stat cu 156 de unitati KidSmart, ajungand si la Brasov. Programul include training pentru educatorii din centrele de prescolari beneficiare ale acestui program, training organizat cu suport de curs international oferit de IBM, in scopul introducerii corespunzatoare a acestei tehnologii de calcul in curricula. In aceasta a doua faza, investitia IBM in educatia prescolara a crescut la peste 300.000 USD.
In anul 2009 prin intermediul programului IBM KidSmart Early Learning, IBM va continua donarea si implementarea a 52 de unitati KidSmart in noi locatii selectate alaturi de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.