Presa internationala despre tentativa de sinucidere a unui barbat in Parlamentul Romaniei

Presa internationala despre tentativa de sinucidere a unui barbat in Parlamentul Romaniei

0 226

Presa internationala a relatat joi despre gestul disperat al unui roman de 40 de ani, Adrian Sobaru, angajat al televiziunii publice, care s-a aruncat de la balcon in timpul unei sedinte a Parlamentului Romaniei pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate.
„Parlamentul Romaniei a respins astazi o motiune de cenzura impotriva guvernului in cursul unei sedinte marcate de un incident: un barbat s-a aruncat de la balconul hemiciclului pentru a protesta, aparent, fata de politica de austeritate a guvernului”, scrie cotidianul francez LE FIGARO.

„Romania: un barbat se arunca de la balconul Parlamentului pentru a denunta austeritatea”, afirma la randul sau agentia de presa belgiana BELGA.

AUSTRIAN TIMES scrie ca un tata disperat, care lucreaza la un post de televiziune ca tehnician si ale carui ajutoare pentru copilul sau cu dizabilitati au fost taiate de catre guvernul roman, s-a aruncat de la balcon in semn de protest fata de aceasta decizie.

„Un tehnician a recurs la un protest dramatic impotriva masurilor de austeritate din Romania aruncandu-se in gol de la balconul Parlamentului tarii”, a relatat canalul de televiziune britanic SKYNEWS.

In timp ce cadea, se auzea cum striga: „Boc, le-ai luat drepturile copiilor nostri”, scrie, la randul sau, THE TELEGRAPH. Sobaru, care a suferit fracturi la fata si alte rani, care nu-i pun viata in pericol, a putut sa intre in Parlament pentru ca lucreaza ca electrician pentru televiziunea nationala, adauga cotidianul britanic. Premierul Boc, mai scrie ziarul, a privit socat si s-a repezit apoi, impreuna cu alti politicieni, catre barbat, sedinta fiind suspendata. Premierul roman a calificat incidentul drept „o tragedie” si a facut apel la calm in aceste vremuri grele, conchide ziarul britanic.

Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon in Parlamentul Romaniei in timp ce de la tribuna vorbea premierul Emil Boc, relateaza, de asemenea, NEW YORK DAILY NEWS.

LONDON’S TELEGRAPH transmite si el despre gestul disperat al romanului, care are un copil autist si care a ramas fara ajutor din partea guvernului pentru ingrijirea lui.

Guvernul roman a supravietuit joi unei motiuni de cenzura in Parlament in cursul unei sedinte marcate de gestul disperat al unui barbat care s-a aruncat de la balcon pentru a protesta fata de reducerile bugetare care au afectat traiul familiei sale, comenteaza la randul sau agentia ASSOCIATED PRESS, care aminteste ca executivul a recurs recent la masuri drastice de austeritate, inclusiv reducerea cu 25 % a salariilor din sectorul public, masuri ce au provocat proteste din partea multor romani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.