Preparatele din carne dauneaza grav sanatatii

Preparatele din carne dauneaza grav sanatatii

0 75

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor trage un semnal de alarma in legatura produsele din carne care se comercializeaza pe piata romaneasca. Acest studiu realizat la sfarsitul anului 2007, la nivel national, il repeta pe cel de la jumatatea aceluiasi an, iar datele celor doua sunt comparate. Rezultatele obtinute sunt ingrijoratoare, intrucat mare parte dintre preparatele din carne care se gasesc acum pe piata prezinta un grad inalt de abateri care ar putea pune in pericol sanatatea si chiar viata consumatorilor.


Produsele care au prezentat cele mai multe probleme, in urma prelevarii esantioanelor si studierii acestora in laboratoare sunt: salam de vara, din care 59% dintre esantioane neconforme; Salam Victoria, din care 67% erau neconforme; parizer, din care 58 % erau neconforme; carnati cabanos, din care 42 % erau neconforme; crenwursti, din care 9 % erau neconforme; alte sortimente, din care 38 % erau neconforme.


Dintre neregulile intalnite, enumeram: nerespectarea procesului tehnologic, utilizarea la fabricarea preparatelor din carne a unor ingrediente nepermise, comercializarea de preparate din carne dezechilibrate din punct de vedere nutri?ional, comercializarea de preparate din carne ce prezentau con?inutul de umiditate depasit fata de valorile impuse, comercializarea de preparate din carne ce prezentau continutul de amidon depasit fata de limita maxima prevazuta.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.