Preparate din Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra)-II

Preparate din Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra)-II

0 81

?


4.????? Utilizari terapeutice:


????????? In medicina se utilizeaza ca laxativ si calmant al tusei.


????????? In industrie se foloseste la stingatoarele de incendii.


????? Uz intern: antiinflamator articular, diuretic, laxativ sau purgativ in functie de doza, fluidifiant al secretiilor traheobronsice, expectorant, actiune estrogena.


?????? Osteoporoza (prevenire si combatere) – se face un tratament cu tinctura de lemn-dulce vreme de 3 saptamani, cu 2 saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi. Acest preparat este foarte bogat in estrogeni naturali, substante hormonale care favorizeaza la femei asimilarea calciului si mentinerea densitatii osoase normale. Tratamentul este mult mai eficient daca se asociaza cu o alimentatie vegetariana cu multe cruditati.


??????????Hepatita virala de tip A, B, C – cercetari facute in Japonia au pus in evidenta faptul ca tratamentul cu lemn-dulce favorizeaza stagnarea hepatitelor virale. S-a dovedit ca stimuleaza secretia de interferon – substanta folosita frecvent in tratarea acestei afectiuni. Se administreaza pulbere de lemn-dulce: o jumatate de lingurita de 4 ori pe zi, in cure de 15 zile, cu 10 zile de pauza.


????????? Pentru cresterea si redobandirea fermitatii sanilor – se fac cure de cate 15-20 de zile cu tinctura de lemn-dulce, incepand cu ultima zi a ciclului menstrual. Zilnic, se iau 3-4 lingurite de tinctura, pe stomacul gol, fiecare doza administrandu-se dizolvata in apa. Tratamentul este mult mai puternic decat cel cu seminte de marar, efectele estrogene ale lemnului-dulce fiind foarte intense.


????????? Radacina de lemn-dulce intra in compozitia ceaiurilor si a pulberei laxativ-purgative.


??????? In unele tari se foloseste la prepararea tutunului, berii si lichiorurilor.


???????? Combaterea pilozitatilor la femei – se face un tratament de 21 de zile cu tinctura de lemn-dulce, administrat de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Dupa cele 21 de zile de administrare, se fac 12 zile de pauza, dupa care se poate relua. Acest preparat are efecte estrogene directe, scade concentratia de hormoni masculini si, in timp, favorizeaza amplificarea caracterelor feminine: pielea catifelata, accentuarea contrastului intre talie si bazin


??????? Matreata ?– dupa spalarea normala a capului, se face o inmuiere a parului vreme de cinci minute, intr-un lighean, cu infuzie de lemn-dulce.


5.????? Contraindicatii?:


????????? in cazurile de hipertensiune grava, sarcina (poate produce nasterea prematura), boli tumorale in faze foarte avansate, hipotiroidie pronuntata, ciroza avansata, boli biliare aflate in faza acuta.


?????? Persoanele care fac tratamente cu medicamente care contin digoxina nu vor lua intern lemn-dulce.


????????? Persoanele cu probleme cardiace care iau lemn-dulce vor lua si suplimente nutritionale pe baza de potasiu, intrucat nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.


?????? O cura nu trebuie sa dureze mai mult de 4, maximum 6 saptamani, urmate de 2-3 saptamani de pauza. In cazul folosirii unor doze mai mari de 12 grame zilnic, o cura nu va dura mai mult de 3 saptamani, cu 3 saptamani de pauza.COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.