Preparare a unui ierbicid netoxic.

Preparare a unui ierbicid netoxic.

0 217

 


Nu exista persoana pasionata de flori care sa nu vrea sa scape de buruieni. Pe piata exista multe produse de acest gen, insa folosirea lor implica un anumit risc, deorece nu aveti de unde sa stiti daca vor da rezultate. Ceea ce poate nu stiti este ca exista cel putin o reteta de preparare a unui ierbicid, din ingrediente pe care le are oricine in casa. Optati pentru o alternativa nontoxica de indepartare a buruienilor.


Ierbicidul se realizeaza din:


          1 lingura gin sau otet


          1 lingurita sapun


          4 litri de apa fierbinte


Amestecati ingredientele, turnati substanta intr-o stropitoate sau o veche sticla cu pulverizator ramasa (de ex. de la spalarea geamurilor) si imprastiati-o peste buruieni. Cand pulverizati, aveti grija sa nu dati si pe plante.


Otetul ucide buruienile, dar poate face acelasi lucru si cu alte plante. Stropirile se fac in zilele foarte calde si insorite. Dupa ce buruienile stau la soare cu aceasta substanta pe frunze, se vor ofili in cateva zile. Revenind, daca va faceti probleme pentru iarba din gradina, atunci pulverizati cu grija substanta; in principiu, otetul ucide buruienile, iar sapunul face ca acesta sa se fixeze bine de frunze.


 


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.