Preotii saraci vor fi sprijiniti

Preotii saraci vor fi sprijiniti

0 65

Iata comunicatul oficial:


“Plenul Senatului a aprobat, miercuri, modificarea Legii privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, in sensul acordarii unei sustineri suplimentare, de 25% din sprijinul lunar, personalului clerical cu venituri reduse din unitatile de cult. Sprijinul va putea fi acordat pentru cel mult 30% din totalul personalului clerical.”


Etc, etc, etc.


?


Si acuma incepe parerea si comentariul meu.


Ati vazut vreodata preoti saraci? Sau muritori de foame, care sa aiba nevoie de ajutor? Ati vazut preoti cu obraji palizi de lipsuri, inafara celor bolnavi cronici?


Eu cred ca nu.


Ati vazut vreun sat – cel mai sarac fiind – in care sa nu existe picior de pasare, porc sau alt animal domestic si folositor omului?


Eu cred ca nu.


Iar preotii au salarii care nu se afla sub venitul minim pe economie, asa cum sunt cele mai multe pensii.


Si cum pot trai atatia si atatia oameni cu foarte putin, de ce n-ar face-o si preotii, pe mana carora mai este si cutia milei si alte cutiute.


Iar acest sprijin se da din bugetul tarii, adica din banii tuturor. De ce acesti bani nu sunt indreptati spre educatie si sanatate, care sunt mai sarace si in suferinta cronica?


?


Nu doresc sa se creada ca sunt ateu. Cred in existenta lui Dumnezeu, dar nu cred in necesitatea intermediarilor care intotdeauna scumpesc marfa in folosul lor.


?


Dan Bota ??????????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.