Preotii ardeleni stiu sa fie ecologisti

Preotii ardeleni stiu sa fie ecologisti

0 117

Preotii ortodocsi din tara noastra duc o viata sihastra, in rugaciune si liniste sufleteasca, ce sunt un exemplu de renuntare la viata cea lumeasca. Pe langa aceasta izolare impusa de canoanele religioase, preotii nostri ce traiesc in manastiri duc o alt fel de viata: o viata extrem de sanatoasa, bazata pe norme si reguli ecologice pe care noi incercam acum sa le invatam din nou.
Si pentru ca au obiceiuri atat de „sanatoase”, Ministerul Agriculturii a hotarat sa ia masuri pentru a-i ajuta pe acestia sa aiba o parohie „ecologica”.
Preotii ortodocsi din satele transilvanene vor beneficia de ajutorul Ministerului Agriculturii pentru a cultiva pamantul din parohii doar cu ingrasamant natural, scrie Agerpres.
Ei isi vor creste, de asemenea, animalele dupa vechile metode traditionale pentru a produce alimente ecologice, a anuntat mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, la sfarsitul saptamanii trecute.
“Noi vrem sa facem in fiecare parohie in asa fel incat preotul, impreuna cu cativa consilieri de-ai sai, care au un mic teren, sa lucreze pamantul ecologic si sa isi creasca pentru ei animale si asa sa ii invete pe oameni. Incercam si programe de afara”, a spus mitropolitul Ardealului, care este si presedintele unei asociatii de promovare a produselor eco in Romania.
IPS Laurentiu Streza a sfintit turmele de oi la sfarsitul saptamanii, la un targ traditional al ciobanilor din localitatea Cristian, din judetul Sibiu.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a discutat cu mitropolitul Ardealului despre posibilitatea unei colaborari intre preoti si specialistii in agricultura, pentru a incuraja agricultura eco.
Mitropolitul a recunoscut ca este foarte greu ca preotii sa ii convinga pe tarani sa revina la metodele vechi, dar sanatoase, de cultivat pamantul si de crestere a animalelor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.