Premoniție! USR nu va mai fi la guvernare cel puțin până in...

Premoniție! USR nu va mai fi la guvernare cel puțin până in 2028!

2 65

De ce USR nu va mai fi la guvernare cel puțin până in 2028?
Pentru ca nu au înțeles arhitectura puterii din România și au jucat total greșit. La noi sunt doar 3 centre de putere, atât, care câteodată colaborează și câteodată sunt in conflict deschis (ca acum).
In ordinea importantei:
serviciile / instituțiile de forța. Ei vor controlul justiției (ca sa poata elimina țintit pe cei care li se opun), libertate la afaceri și pensii speciale. In general sunt pro-SUA / NATO si anti-Rusia (asta e partea bună).
– Forțele externe. In ordinea importantei – SUA/NATO, piețele financiare, UE (pe partea de bani / fonduri europene atât). Sunt susținute de multinaționale, business-ul local si clasa medie urbană (ăștia nu au putere însă – spera doar ca forțele externe sa aibă, atât)
– Baronii locali independenți. Ei vor ca centrul (adică serviciile) să nu îi acapareze. Își doresc un moment t0 in justiție ca sa scape de șantajul central. Au mizat total greșit pe Dragnea care a pierdut pentru ca a jucat in forța împotriva celorlalte 2 poluri de putere, dintr-o poziție fără șanse.

USR nu a înțeles nimic.
Nu s-au coalizat cu nici un pol de putere. Teoretic trebuiau sa fie alături de zona externa – însă au mizat total aiurea pe Macron/Franța (care sunt fundamental opuși SUA deci inacceptabili in Romania) si pe UE zona de anti-coruptie (care nu are nici o forța, nu poate de fapt impune nimic – Ungaria si Polonia demonstrează asta clar). Și nu au înțeles nimic din celelalte poluri de putere, nu au negociat sau discutat nimic, nu înțeleg realitatea de fapt.
Neînțelegând nimic – mai rău încurcau jocul mare. Sunt ca un fotbalist beat care nu știe si nu înțelege regulile si încearcă sa joace in meciul Barca-Real. Nu ai cum. Te scot toți de pe teren că încurci si te trimit acasă.
Deocamdată jocul la noi va fi câștigat de primul pol de putere, cu un OK condițional de la SUA/NATO din polul 2. Suficient pentru a intra cu tunurile in baronii rămași pe bară.
Nu e USL-ul vechi (ăla era de fapt coaliția baronilor locali), e ceva fundamental diferit – e capturarea cvasi-militară a sistemului. Nu e prima data, s-a mai întâmplat pe timpul lui Antonescu si din 1947 până prin 1996.
Istoric vorbind nu au fost perioade deloc bune – dar cine știe. Poate nu avem încotro acum la ce haos e in UE și la ce risc avem din est.
Câteodată – intern vorbind – merge dacă ai un Ataturk. Însă la noi nu e nimeni, scena e goală si culisele sunt pline. In rest – cum am mai spus – uitați de democrație și nu va amăgiți că voi contați in vreun fel. Nu ați contat niciodată și nici nu veți conta vreodată. Așa e România dintotdeauna.
Cele 3 grupuri sunt acolo de dinainte de Cuza chiar (baronii locali – erau boierii si popii care aveau terenuri, forțele externe erau poate și mai importante, instituțiile de forța erau poate și mai brutale).

Andrei Caramitru
Sursa: facebook.com

COMENTARII

  1. No, iată-l pe acest doi lei în postura de analist politic. Păcat de infobrasov. net. Site pe care l-am apreciat, dar la care voi renunța. După cum dovedesc germanii și ungurii, poți fi membru NATO și UE fără a fi antirus. Pe când românii… vedeți facturile. La ce ne folosește antirusismul ilogic câtă vreme până și Marele Licurici și-a triplat importul de gaze rusești? Nu ar fi fost mai productivă măcar neutralitatea? Dar la cât jigodism există la lichelele made în sua & școala sorosista, viitor de idioți România are.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.