Premiul Pulitzer castigat de un roman

Premiul Pulitzer castigat de un roman

0 59

Steve Fainaru este corespondent al prestigioasei publicatii „Washington Post” care a castigat anul acesta, nu mai putin de sase trofee. Inainte de a se alatura echipei mai sus mentionate, romanul a lucrat timp de 11 ani pentru „Boston Globe”.
Jurnalistul a realizat un reportaj impresionant referitor la razboiul din Irak, fapt pentru care a fost recompensat cu cea mai inalta distinctie la categoria „Cel mai bun reportaj international” si 10 000 de euro, dupa cum informeaza Antena 3.
Reportajul lui Steve Fainaru are ca subiect razboiul, un razboi purtat intr-o tara straina pentru o cauza mondiala: lupta impotriva terorismului pe frontul din Irak.
Steve Fainaru are origini romanesti, bunicul din partea tatalui fiind un diplomat detasat in SUA care a scris un pentru un cotidian roman din Detroit.
Steve s-a nascut in Mountain View, California, si a urmat cursurile Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii din Missouri.
Premiul Pulitzer este cel mai prestigios premiu acordat presei americane, iar medalia serviciului public reprezinta cea mai inalta distinctie.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.