Premiul Cultural Europa 2009 luat de romani

Premiul Cultural Europa 2009 luat de romani

0 171

Teatrul National Timisoara si regizorul Radu Afrim vor primi Premiul Cultural Europa 2009 din partea KulturForum Europa, pe 2 mai, la Timisoara, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in aceeasi zi cu premiera unui nou spectacol de Afrim, „Piata Roosevelt”.
„E un premiu care ma bucura, pentru ca imi dau seama ca n-am renuntat degeaba la clasici in acesti ultimi ani. Am montat exclusiv texte contemporane europene, care vorbesc despre societatea noastra, despre problemele ei, am incercat sa pun intrebari, nu sa dau solutii. Am feedback-uri, dar nu mi-am propus ca prin spectacolele mele sa schimb destine. Stiu sigur, insa, ca au deschis minti. Si cred ca am facut un pic de bine oraselor prin care am trecut si am lucrat „, a declarat regizorul. Acesta a adaugat ca va incepe repetitiile pentru „Piata Roosevelt”, dups un text de Dea Loher, pe 2 martie.
„Teatrul nu schimba societatea, ci oamenii schimba Teatrul. «Piata Roosevelt» reprezinta un centru de interes social peste tot in lume, fie ca este vorba de Sao Paolo, Napoli sau Timisoara. Radu Afrim si Teatrul National Timisoara vor prezenta un nou spectacol de factura contemporana, un spectacol de dimensiuni europene”, potrivit KulturForum. Premiul acordat anual de KulturForum Europa are in vedere nu doar valoarea artistica, ci si implicarea sociala a artistilor.
„Cel de-al 20-lea Premiu Cultural Europa este acordat acum in Romania, noua tara membra a Uniunii Europene”, informeazã institutia, care motiveaza atribuirea distinctiei prin „valorizarea programatica a socialului in proiectele culturale ale Teatrului National Timisoara si ale regizorului Radu Afrim”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.