Premii pentru cercetasii brasoveni

Premii pentru cercetasii brasoveni

0 107

Cercetasii brasoveni au participat in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2007 la a X-a editie a festivalului „Unitate si prietenie” desfasurat la Alba Iulia cu ocazia sarbatoririi zilei nationale a Romaniei.


In cadrul acestui eveniment, cei noua cercetasi exploratori, tineri cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, din patrula „Green Scouts” Brasov, au castigat doua premii: Locul I la sectiunea „artistica”, in cadrul careia au prezentat o sceneta cu tema „100 de ani de cercetasie – 10 ani de Unitate si Prietenie” cu ajutorul unor mascote (broscoi, un canar, un lup si un raton). In cadrul acestei sectiuni au concurat cca 30 de patrule din toata tara. Si locul II la sectiunea „targul de proiecte”, in cadrul careia au prezentat proiectul de mediu al Filialei Brasov a O.N.C.R., „Un baiat, o fata, un copac, o floare”. Pentru prezentarea acestui proiect cercetasii au realizat un? tablou facut din crengi de copaci, sfoara, ata, flori si frunze de brad (foto).


Festivalul „Unitate si Prietenie” este organizat in fiecare an la Alba-Iulia cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei. In acest an au participat aproximativ 400 de cercetasi cu varsta peste 15 ani din cca 30 de localitati din tara (Iasi, Rm. Valcea, Suceava, Bucuresti, Sighisoara, Tulcea, Arad, Timisoara, Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca, Bacau, Tg. Jiu, Oradea, Tg. Mures etc.). Activitatile din cadrul festivalului sunt organizate sub forma unor competitii intre patrulele centrelor locale din tata si cuprind momente artistice si un targ de proiecte locale precum si diverse ateliere culturale, ecologice, face painting, aventura, dans, jonglerie etc. Pe data de 1 decembrie, cercetasii au participat la un mars si la ceremonia de depunere de coroane organizata de oficialitati, precum si la Hora Unirii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.