Premii de onoare acordate la FITS 2008

Premii de onoare acordate la FITS 2008

0 64

Cea de-a XV- a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care a inceput pe 29 mai si se va incheia pe 8 iunie, nu putea sa nu aiba o gala in cadrul careia sa acorde premii de onoare. In acest sens, organizatorii evenimentului au acordat diplome si medalii de onoare unor personalitati care au sprijinit manifestarea de la Sibiu de-a lungul celor cincisprezece editii de pana acum, printre premianti fiind regizorul Silviu Purcarete, scriitorul Mircea Dinescu si poetul Mircea Ivanescu. Premiile au fost acordate intr-o ceremonie speciala care s-a desfasurat in Sala Thalia din Sibiu, iar premiantii au primit diplome si medalii cu inscriptia „FITS – 15 ani de excelenta”.
Lista completa a premiantilor ii include, pe langa cei trei sus-mentionati pe Noel Witts, profesorul la Universitatea Cambridge, Corneliu Cojocaru, reprezentant BCR, Ilie Mitea, prefectul judetului Sibiu, Constantin Oprean, rectorul Universitatii „Lucian Blaga” si pe George Banu, critic de teatru.
Pe langa aceste premii a mai fost acordat un premiu special, simbolic, pentru publicului sibian, cel care a fost alaturi de miile de artisti de-a lungul anilor si care si-a dezvoltat gustul pentru teatru si nu numai, odata cu dezvoltarea acestei manifestari. „Publicul sibian primeste acest premiu pentru ca s-a creat pe el insusi creandu-ne pe noi, pentru ca s-a lasat creat de noi, pentru ca noi sa putem exista”, a declarat, in cadrul ceremoniei, Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.